Vavrov spoluhráč sa zahral na Suáreza, počas zápasu uhryzol súpera

Tréner Lazia Rím Simone Inzaghi.
Tréner Lazia Rím Simone Inzaghi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. júl 2020 o 13:50

Hrozí mu dlhý dištanc.

LECCE. Španielsky obranca Patric z Lazia Rím v najvyššej talianskej futbalovej súťaži dostal stopku na štyri zápasy za to, že v utorkom súboji Serie A uhryzol súpera.

Incident sa stal v nadstavenom čase pri prehre Lazia 1:2 na pôde zostupom ohrozeného Lecce, futbalista zaň dostal červenú kartu.

Previnenie mohli hodnotiť prísnejšie

Dvadsaťsedemročný španielsky stredopoliar či pravý bek Patricio Gabarrón Gil v závere zápasu uhryzol do ramena súperovho obrancu Giulia Donatiho.

Lazio stratou všetkých bodov prakticky prišlo o šancu bojovať o taliansky titul, ktorý opäť získa Juventus Turín. Tri kolá pred koncom súťaže má Juventus na čele tabuľky náskok siedmich bodov.

Previnenie Patrica, ktorého spoluhráčom je aj slovenský reprezentačný obranca Denis Vavro, mohli Taliani hodnotiť prísnejšie, keďže po reštarte Serie A po pandémii koronavírusu sa vo futbale aplikujú prísne predpisy na ochranu všetkých pred šírením ochorenia COVID-19.

Pripomenul Suáreza

Konanie Španiela pripomenulo podobné prehrešky Luisa Suáreza z minulosti. Ako hráč holandského Ajaxu Amsterdam uhryzol v novembri 2010 Otmana Bakkala z PSV Eindhoven.

O tri roky neskôr už vo farbách Liverpool FC sa rovnako prezentoval v ligovom súboji proti Chelsea FC uhryznutím Branislava Ivanoviča a počas MS 2014 ako súčasť reprezentácie Uruguaja uhryzol Taliana Giorgia Chielliniho.

Za prvý prehrešok dostal dištanc na sedem zápasov, za druhý "stopku" na desať duelov a za tretí globálny dištanc od futbalu na štyri mesiace a tiež musel vynechať 9 medzištátnych zápasov uruguajskej reprezentácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Vavrov spoluhráč sa zahral na Suáreza, počas zápasu uhryzol súpera