Šéf City mu chce postaviť sochu. O Agüera budú v lete súperiť veľkokluby

Sergio Kun Agüero.
Sergio Kun Agüero. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|30. mar 2021 o 13:30

Argentínsky útočník v Manchester City končí.

BRATISLAVA. Argentínsky útočník Sergio Agüero nastrieľal v drese Manchester City počas desiatich rokov v 384 zápasoch 257 gólov. Toto úspešné spojenie ale už dlho nepotrvá.

Líder anglickej najvyššej súťaže potvrdil, že 32-ročný Juhoameričan už po tejto sezóne nebude pokračovať na Etihad Stadium. Zmluvu s ním už nepredĺžia.

O dlhoročného kanoniera Citizens už prejavili záujem FC Barcelona či Paríž Saint-Germain. Uvedomujú si, že Agüera môžu získať najbližšie leto dokonca bez odstupného.

Agüero má s tímom Manchester City na konte štyri tituly v Premier League, päť triumfov v Ligovom pohári a jeden víťazný FA Cup. V sezóne 2014/2015 bol s 26 gólmi najlepší strelec Premier League.

V aktuálnej sezóne vinou zranenia či ochorenia na covid-19 odohral iba osem ligových zápasov a strelil v nich jeden gól. Dva góly dosiahol v Lige majstrov.

"Za to, čo odviedol v prospech nášho tímu, by sme mu mali postaviť sochu. A to isté platí aj o Vincentovi Kompanym a Davidovi Silvovi," vyhlásil výkonný riaditeľ Manchestru City Khaldoon al-Mubarak.

Vo svojej rozlúčkovej sezóne v Manchestri má Argentínčan šancu vyhrať minimálne jednu, ale možno až štyri trofeje. Manchester City má na čele Premier League aktuálne náskok 13 bodov pred mestským rivalom United, do konca súťažného ročníka zostáva deväť kôl.

V Lige majstrom sú Citizens už vo štvrťfinále, kde na nich čakajú hráči Borussie Dortmund. V semifinále domácej pohárovej súťaže FA Cup narazia na Chelsea. A vo finále Anglického ligového pohára (EFL Cup) sa už 25. apríla stretnú s Tottenhamom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Šéf City mu chce postaviť sochu. O Agüera budú v lete súperiť veľkokluby