Selänne kariéru nekončí, zostáva v Anaheime

SITA|27. jún 2009 o 21:31

Vedenie tímu zámorskej hokejovej NHL Anaheim oznámilo, že fínsky veterán Teemu Selänne bude v kalifornskom klube pôsobiť aj v nasledujúcej sezóne

ANAHEIM. Vedenie tímu zámorskej hokejovej NHL Anaheim Ducks v sobotu oznámilo, že fínsky veterán a držiteľ mnohých klubových rekordov Teemu Selänne bude v kalifornskom klube pôsobiť aj v nasledujúcej sezóne 2009/2010. Pravý krídelník informoval o tomto svojom rozhodnutí generálneho manažéra mužstva Boba Murraya v sobotu ráno.

"Toto je skvelá správa pre Ducks," uviedol Murray a dodal: "Teemu stále hrá vo vysokom tempe a do šatne stále prináša vášeň a energiu. To, že bude pokračovať v kariére, je pre nás fantastická správa." Tridsaťosemročný Fín, ktorý za morom odohral 17 sezón, sa 10-krát dostal do zostavy niektorého z výberov zápasu hviezd. S "káčermi" absolvoval 10 sezón a drží historický rekord klubu v počte nastrieľaných gólov (352), získaných bodov (743), v hodnotení plus-mínus (+114), v počte presilovkových presných zásahov (133), víťazných zásahov "do čierneho" (59) a tiež počte gólov v predĺženiach (6).

Počas dlhej kariéry v zámorí si obliekol ešte aj dres Colorada, San Jose i Winnipegu Jets. "Som veľmi šťastný, že aj v nasledujúcej sezóne budem pôsobiť v Anaheime. Spôsob, akým sme hrali v závere sezóny nám dáva nádej, že budúci ročník bude pre nás úspešný. Verím v našu šancu. Máme presne to, čo je potrebné pre víťazstvá," skonštatoval rodák z Helsínk Selänne, ktorý sa v nedávno skončenej sezóne profiligy stal iba šiestym rodeným Európanom s minimálne 1200 bodmi na svojom konte počas pôsobenia v NHL.

Počas 1132 zápasov v najstaršej profesionálnej súťaži na severoamerickom kontinente nazbieral tento fínsky hokejový džentlmen 1212 bodov za 579 gólov a 633 asistencií. V roku 2007 získal s "káčermi" svoj doteraz jediný Stanleyho pohár. V roku 1999 sa stal držiteľom trofeje Maurice "Raketa" Richard Trophy, ktorú získa najlepší strelec základnej časti. Šesť rokov predtým si ako najlepší nováčik odniesol Calderovu trofej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Selänne kariéru nekončí, zostáva v Anaheime