Sekera predĺžil s Buffalom na 4 roky za 11 miliónov dolárov

(Autor: TASR)
SITA|19. júl 2011 o 20:59

Andrej Sekera ostáva v Buffale, s ktorým predĺžil zmluvu.


BUFFALO. Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera podpísal v utorok s klubom zámorskej NHL Buffalo Sabres štvorročnú zmluvu na celkovo 11 miliónov USD a vyhol sa tým arbitráži, ktorá mala byť v pondelok 25. júla.

Počas prvého roka kontraktu zarobí 4,25 milióna USD, v druhom zinkasuje 3,25 milióna USD, a posledné dva roky zmluvy to bude 1,75 milióna USD. Informáciu priniesol denník USToday. Podmienky zmluvy neboli doteraz oficiálne zverejnené, agentúre AP ich však poskytli dva zdroje blízke rokovaniam o zmluve, ktoré si nepriali byť menované.

Dvadsaťpäťročný rodák z Bojníc odohral v minulej sezóne za "šable" 76 zápasov, v ktorých dosiahol 29 bodov za tri góly a 26 asistencií. Slovenský reprezentant zarábal v ostatnom ročníku najstaršej profesionálnej severoamerickej súťaže 1,25 milióna dolárov. Sabres sú zatiaľ jedinou Sekerovou zastávkou v NHL, za tento klub od roku 2006 odohral v základnej časti 233 duelov s bilanciou 12 gólov a 55 asistencií, v play-off pridal ďalších 7 štartov.

"Rokovania s jeho agentom Allanom Walshom smerovali celý čas k uzavretiu dohody. Myslím si, že výsledná dlhodobá zmluva odráža možnosti arbitráže. Andrejovi veríme, vidíme jeho potenciál stále rásť a veľmi sa tešíme na to, čo sa z neho ešte ´vykľuje´," poznamenal pre Buffalo News generálny manažér Darcy Regier a pokračoval: "Môže zvýšiť našu produktivitu, môže stráviť veľa času na ľade, hrať vo všetkých situáciách aj podporovať útok."

"Som skutočne veľmi šťastný, že sa všetko vyriešilo. Keď vidíte, ako je tím Buffala poskladaný, aké zmeny sa v ňom udiali a že majitelia robia všetko pre to, aby mu pomohli víťaziť, som si istý, že každý jeden hráč sa už teší na novú sezónu," vyznal sa v telefonickom rozhovore pre Buffalo News Sekera a pokračoval: "Chcem stavať na tom, čo sa mi podarilo v uplynulej sezóne. Chcem byť lepším a kompletnejším hráčom. Chcem sa stať víťazom a urobím pre to všetko."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekera predĺžil s Buffalom na 4 roky za 11 miliónov dolárov