Sekera nastúpi proti Kanade aj klubovému trénerovi Ruffovi

SITA|28. apr 2009 o 14:35

Hráči slovenskej hokejovej reprezentácie si pred utorňajším zápasom základnej A-skupiny na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku urobili bojovú poradu, na ktorej si rozobrali prvé dve stretnutia a zhodli sa na určitých princípoch.

KLOTEN. Hráči slovenskej hokejovej reprezentácie si pred utorňajším zápasom základnej A-skupiny na 73. majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku urobili bojovú poradu, na ktorej si rozobrali prvé dve stretnutia a zhodli sa na určitých princípoch.

"Mali sme s chalanmi spoločný míting, na ktorom sme si povedali, čo nesmieme a čo musíme. Budeme sa to snažiť preniesť na ľad a verím, že sa nám to už proti Kanade podarí,“ prezradil po utorňajšom tréningu obranca Andrej Sekera a na margo stretnutia poznamenal: "Každý chalan mal čo povedať. Zhodli sme sa na určitých veciach. To je dobré, chceme to sceliť do jedného spoločného výsledku. Rezultát sa dá zhodnotiť jedinou vetou: ‘V jednoduchosti je krása.’“

Snaha uspieť sa nedala uprieť slovenským reprezentantom ani v zápasoch s Maďarskom a Bieloruskom. Útočné snaženie Slovákov však nebolo korunované gólmi a tie sú základom úspechu. Bez nich sa body získavajú iba veľmi ťažko.

"Snažíme sa hrať na 100 percent, len to tak možno nevyzerá a fanúšikovia si to nemyslia. Na ľade veľmi chcem a nezáleží, proti komu hráme. Keďže už máme postup do ďalšej fázy istý, môžeme hrať uvoľnene a ukázať už v utorok večer nejaký ten hokej,“ povedal obranca Andrej Sekera. Ak chcú Slováci v zápase proti Kanade pomýšľať na úspech, budú musieť na ľade predviesť úplne iný výkon ako proti Maďarom a Bielorusom. Uvedomujú si to aj všetci v kabíne.

"Musíme hrať jednoducho, dôležitá bude dobrá obrana. Súper má vynikajúcich ofenzívnych hráčov. Môžeme trochu potrápiť ich obranu. Každopádne musíme hrať jednoducho a účelne. Videli sme zábery z ich zápasov. Kanaďania sú vynikajúci korčuliari, dobre technicky vybavení hráči. Dobre si prihrávajú, takže si budeme na nich dávať pozor,“ dodal obranca tímu zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres.

Zaujímavosťou je, že kormidelníkom kanadskej reprezentácie je Sekerov klubový tréner Lindy Ruff. Slovenský obranca sa však na touto okolnosťou príliš nepozastavuje a sústredí sa na svoj výkon.

"Toto je zápas o Slovensku a Kanade, nie o mne a trénerovi Ruffovi. Všetky veci dávam bokom a budem sa snažiť hrať najlepšie, ako viem,“ prezradil šikovný, stále iba 22-ročný obranca. V prípade úspechu by si Sekera určite na Ruffovu prítomnosť spomenul.

"Ak by sme vyhrali, tak by som samozrejme poslal úsmev smerom k trénerovi. Ale to by bolo všetko, iné poznámky by som si odpustil. Bol by som rád, že sme vyhrali zápas, a nie pre to, lebo tam je tréner, ale pre to, že máme body,“ dodal bojnický rodák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Sekera nastúpi proti Kanade aj klubovému trénerovi Ruffovi