Schneidera si nevybral žiaden z klubov

SITA|18. sep 2008 o 13:37

Predpokladaný scenár v klube hokejovej NHL Anaheim Ducks sa naplnil, obrancu Mathieua Schneidera si nevybral z waiver listiny voľných hráčov žiaden klub a zatiaľ stále ostáva súčasťou tímu.

ANAHEIM. Predpokladaný scenár v klube hokejovej NHL Anaheim Ducks sa naplnil, obrancu Mathieua Schneidera si nevybral z waiver listiny voľných hráčov žiaden klub a zatiaľ stále ostáva súčasťou tímu z Kalifornie. Dni skúseného zadáka v tíme "káčerov" sú, ako sa zdá, zrátané.

Schneider má v budúcej sezóne zarobiť 5,75 milióna dolárov, v rámci pripravovanej zmluvy s Teemum Selännem však jeho príjem ohrozuje platový strop klubu. Medzi uchádzačmi o služby 39-ročného obrancu mal figurovať najmä ďalší kalifornský tím Los Angeles Kings, ani ten si ho však z waiver listiny nevybral. Schneider patrí medzi veteránov súťaže. V NHL už absolvoval 1197 duelov základnej časti, postupne v kádroch Montrealu, New York Islanders, Toronta, New York Rangers, Los Angeles, Detroitu a Anaheimu. Nazbieral v nich 212 gólov a 490 asistencií. V základnej časti uplynulej sezóny, jeho prvej v službách "káčerov", zaznamenal v 65 zápasoch 12 gólov a 27 asistencií, v hodnotení plus/mínus mal 22 plusových bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov