Schmiedlová ide na US Open ďalej, Rybáriková nie

Karolína Schmiedlová
Karolína Schmiedlová (Autor: TASR)
TASR|26. aug 2013 o 18:58

Rybáriková na US Open nepotvrdila dobrú formu z turnajov WTA na zámorských hardoch.

NEW YORK. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

Zverenka trénera Petra Hubera podľahla ako nasadená dvadsaťdeviatka rakúskej kvalifikantke Patricii Mayrovej-Achleitnerovej 6:7 (2) a 3:6.

Rybáriková, ktorá bola prvýkrát v kariére medzi nasadenou 32-kou na podujatí veľkej štvorky, neodplatila súperke vlaňajšiu prehru z antukového turnaja ITF vo Francúzsku.

Rybáriková: Vôbec mi to nevyšlo

Rybáriková na US Open nepotvrdila dobrú formu z turnajov WTA na zámorských hardoch. Vo Washingtone obhájila titul, v Toronte sa dostala do štvrťfinále a v Cincinnati do osemfinále. Jej maximom vo Flushing Meadows zostáva 3. kolo z rokov 2008 a 2009.

"Určite som sklamaná. Najmä po takých výsledkoch, aké som dosiahla predtým. Človek sa snaží, aby bol na grandslamoch nasadený a dostal sa potom na nich ďalej, mne to však dnes vôbec nevyšlo. Súperka predvádzala hru, ktorá mi dosť nevyhovuje. Nevedela som nájsť cestu," priznala po zápase Rybáriková.

"Napriek voľnejšiemu programu z ostatného obdobia som na tom nebola fyzicky najlepšie. Chýbali mi sily a po každej dlhšej výmene som tú nasledujúcu chcela skrátiť, ale to nebola cesta. Nemôžem však všetko zahodiť len preto, že som v New Yorku prehrala v 1. kole. Celkovo môžem byť spokojná s tým, čo som uhrala v Amerike," povedala slovenská tenistka.

Martinovi sa nedarilo, Schmiedlová do 2. kola

Andrej Martin neuspel vo svojom premiérovom zápase v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji, keď v pondelok prehral v prvom kole s Kazachom Michailom Kukuškinom po trojsetovej bitke 4:6, 6:7 a 5:7.

Karolína Schmiedlová zvíťazila nad Stefanie Vögeleovou, 49. vo svetovom rebríčku WTA, 6:1, 5:7, 7:6 (4). Viedla 6:1, 4:2, ale aj prehrávala 0:3 a 3:5 v rozhodujúcom sete.

Osemnásťročná zverenka Milana Martinca Schmiedlová, teraz 105. v renkingu, si v 2. kole zmeria sily s 28-ročnou Estónkou Kaiou Kanepiovou (27., bola už aj v Top 15).

Schmiedlová sa dostala medzi najlepších 64 na úrovni veľkej štvorky druhý raz v kariére. Predtým sa jej to podarilo koncom mája na parížskom Roland Garros, kde v sezóne 2012 bola vo finále súťaže dievčat.

Dvojhra - 1. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Stefanie Vögeleová (Švajč.) 6:1, 5:7, 7:6 (4)

Patricia Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 7:6 (2), 6:3

Michail Kukuškin (Kaz.) - Andrej MARTIN (SR) 6:4, 7:6 (2), 7:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová ide na US Open ďalej, Rybáriková nie