Savčenková so Szolkowým sa vrátili na trón

SITA|27. jan 2011 o 22:23

Nemci Aľona Savčenková s Robinom Szolkowým sa po ročnej prestávke vrátili na trón majstrov Európy v kategórii športových dvojíc.

BERN. Nemci Aľona Savčenková s Robinom Szolkowým sa po ročnej prestávke vrátili na trón majstrov Európy v kategórii športových dvojíc, keď na kontinentálnom šampionáte vo švajčiarskom Berne zdolali obhajcov titulu Juko Kavagutiovú s Alexandrom Smirnovom z Ruska o 2,59 bodu. Zverenci Inga Steuera si vybojovali v PostFinance Arene už svoje štvrté európske zlato. Bronz získali Rusi Vera Bazarovová s Jurijom Larionovom.

Už po krátkom programe bolo jasné, že súboj o titul sa odohrá medzi Savčenkovou so Szolkowým a Kavagutiovou so Smirnovom. Nemci predviedli choreograficky výbornú jazdu plnú inovatívnych a skvele predvedených prvkov, aj keď partnerka sa nevyhla menšiemu zaváhaniu pri jednej z piruet. Rusi zasa stavili na lyriku, predvedenie a náročné prvky. Vo voľnej jazde síce napokon rozhodcovia prisúdili o 23 stotín bodu viac Kavagutiovej so Smirnovom, ale v súčte s krátkym programom im to nestačilo na obhajobu titulu.

Dvojnásobní majstri sveta Savčenková so Szolkowým si vybojovali na kontinentálnom šampionáte svoju šiestu medailu (4 - 2 - 0). "Nevyšla mi pirueta, ale program bežal ďalej a nemohla som sa zaoberať týmto zaváhaním. Musela som pokračovať a sústrediť sa na výkon. Je to nádherný večer a sme veľmi spokojní," povedala divákom v hale Savčenková. Kavagutiová so Smirnovom štartovali na ME štvrtýkrát a vždy brali cenný kov. Od bronzovej premiéry v roku 2008 sa dvakrát zlepšili o jedno miesto, tentoraz o jeden stupienok v porovnaní s vlaňajškom klesli.

Výsledky - ME v krasokorčuľovaní v Berne:

Športové dvojice - konečné poradie: 1. Aľona Savčenková, Robin Szolkowy (Nem.) 206,20, 2. Juko Kavagutiová, Alexander Smirnov (Rus.) 203,61, 3. Vera Bazarovová, Jurij Larionov (Rus.) 188,24, 4. Stefania Bertonová, Ondřej Hotarek (Tal.) 164,83, 5. Katarina Gerboldtová, Alexander Enbert (Rus.) 169,95, 6. Maylin Hauschová, Daniel Wende (Nem.) 149,97, 7. Klára Kadlecová, Petr Bidař (ČR) 139,94, 8. Stacey Kempová, David King (V. Brit.) 128,04.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Savčenková so Szolkowým sa vrátili na trón