Šatan trénuje v hale Islanders, Snow: Možnosť trénovať u nás má každý

TASR|25. aug 2011 o 15:15

Slovenský hokejový útočník Miroslav Šatan sa pripravuje na novú sezónu momentálne v zámorí a na rozcvičky s pukom si vybral tréningové centrum NY Islanders v Syossete.

NEW YORK. To navráva komentátorom, že je stále otvorená alternatíva pokračovania jeho kariéry na Long Islande, kde už hral v rokoch 2005-2008.

Šatan by so svojimi skúsenosťami mohol zapadnúť do taktickej koncepcie Isles, lebo má pre nasledujúcu sezónu zaistených samých mladých hráčov, ktorí sú šikovní i hladní po úspechu, no okrem veterána Briana Rolstona a Martyho Reasonera ich v súperovej tretine nemá kto veľmi usmerňovať.

Islanders tak napríklad rokujú so "strateným synom" Alexejom Jašinom, ktorý neodohral za posledné štyri sezóny ani jeden zápas v NHL a len "zožiera" milióny zo sumy, stanovenej vedením ligy na výplaty hráčom.

Generálny manažér "ostrovanov" Garth Snow poprel, že v prípade Šatana ide o čosi podobné, ale dvierka si pre budúcnosť nechal otvorené. "Vždy sme umožnili prístup k našim tréningovým halám. A nielen hráčom, ktorí u nás hrajú momentálne, ale aj tým, čo si za nás niečo odkrútili. Momentálne nemáme v úmysle pridávať nijakého útočníka na súpisku. Ale môže sa stať všeličo - zranenie hráča, takže nevylučujem vopred nič," komentoval Šatanovu prítomnosť pre New York Post Snow.

Stabilný slovenský reprezentant pôsobil v NHL naposledy v sezóne 2009/10, keď si s Bostonom zahral aj play off. V Islanders by sa mohol stať spoluhráčom ďalších Slovákov Milana Jurčinu či Tomáša Marcinka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šatan trénuje v hale Islanders, Snow: Možnosť trénovať u nás má každý