Šatan ešte netuší, kam pôjde hrať

Miroslav Šatan hral naposledy v drese Slovana.
Miroslav Šatan hral naposledy v drese Slovana. (Autor: ČTK)
Vojtech Jurkovič|27. okt 2010 o 13:20

Miroslav Šatan si včera dopoludnia ako obvykle zatrénoval so Slovanom. V debate s generálnym manažérom Marošom Krajčim povedal, že zatiaľ nemá ani potuchu, kde bude hrať hokej ďalej.

Miroslav Šatan si v utorok dopoludnia ako obvykle zatrénoval so Slovanom. V debate s generálnym manažérom Marošom Krajčim povedal, že zatiaľ nemá ani potuchu, kde bude hrať hokej ďalej.

Agentúrny text bol nahradený autorským článkom SME o 17,50.

BRATISLAVA. Šatanov starší brat Peter, ktorý je obchodným riaditeľom v nitrianskom hokeji, oživil v slovenských novinách možnosti budúceho pôsobenia brata Miroslava. „V prvom rade je nerozhodný. Vyzerá, že sám nevie, čo urobí. Poznám, že by bolo zbytočné naliehať, či niečo z neho páčiť."

Boston je favoritom

Peter Šatan vyjadril len svoju predstavu, podľa ktorej by mu najviac pasoval Boston alebo Islanders. Ich aréna je kúsok od domu Šatanovcov na Long Islande. Z európskych možností sa okrem ruských klubov objavila aj nová švajčiarska možnosť.

Šatan sa na začiatku sezóny rozohral v Slovane, v dvoch z troch zápasov dal hetrik. Generálny manažér Maroš Krajči tvrdí, že v tréningoch si nakladá podľa parametrov NHL. „Vyzerá korčuliarsky skvele, má iskru."
Keď sa v priateľskom rozhovore dostali k téme jeho nového klubu, nedal podľa Krajčiho najavo ani ťuk. „Vôbec nie je rozhodnutý. Inak, mne to tiež vychádza na Boston alebo Islanders."

Savard by uvoľnil 7 miliónov

Boston, kde vlani Šatan naskočil do NHL v januári a v play off sa mu darilo, sa nedávno pokúšal vytrejdovať Marca Savarad. Center s platom sedem miliónov dolárov ročne však na poslednú chvíľu nesúhlasil a momentálne je na listine zranených hráčov s diagnózou otrasu mozgu. Spolu s Marcom Sturmom (3,5 milióna) a Trentom Whitfieldom.
V prípade, že by sa opakovane podarilo Bostonu Savarda vytrejdovať alebo by nebodaj, uviazol na listine zranených dlhodobejšie, otvorila by sa Šatanovi rýchlejšia cesta do Bruins. Pod platovým stropom by vznikol priestor. Šatan má relatívnu výhodu, že jeho kontrakt by nepatril k viacmiliónovým i v tom, že s prostredím i tímom Bostonu sa už zžil.

Prioritou je rodina a MS

Širokú maródku majú aj Islanders, čo môže rýchlejšie vyvolať porebu zmeny alebo získania skúseného hráča. Šatanove priority sú jasné. Blízkosť domova v New Yorku i perspektíva zahrať si na MS v Bratislave.
„Rozlúčiť sa na domácom šampionáte je lákavé. Reprezentácia je pre mňa srdcová vec."

Nachádzate sa tu:
Domov