Sastre bude mať v rodnom Leganes ulicu

SITA|24. júl 2008 o 12:28

MADRID 24. júla (SITA, AFP) - Španielsky cyklista Carlos Sastre sa po víťazstve v kráľovskej 17. etape na Tour de France s cieľom na Alpe d´Huez stal tak trochu nesmrteľným. V jeho rodnom Leganes pomenujú ...

MADRID 24. júla (SITA, AFP) - Španielsky cyklista Carlos Sastre sa po víťazstve v kráľovskej 17. etape na Tour de France s cieľom na Alpe d´Huez stal tak trochu nesmrteľným. V jeho rodnom Leganes pomenujú po ňom jednu z ulíc. Vyhlásil to pre španielske médiá s plnou vážnosťou zástupca starostu mesta, ktoré sa nachádza na predmestí Madridu. "Sme veľmi hrdí na to, že máme takého rodáka. Navrhnem, aby po ňom pomenovali verejné priestranstvo, námestie alebo ulicu," uviedol Raul Calle.

Tridsaťtriročný Sastre sa narodil v Leganes a žil tam do 18 rokov. Najnovšie býva v El Barraco neďaleko Avily západne od španielskej metropoly, kde sa už teraz na jeho počesť chystá veľký privítací večierok. Zatiaľ však nie je čo oslavovať. Sastre si síce po skvelom záverečnom sóle serpentínami na vrchol Alpe d´Huez privlastnil žlté tričko lídra pretekov, ale do cieľa v Paríži zostávajú stále štyri etapy a najmä sobotňajšia náročná časovka. V nej sa všeobecne očakáva, že na líderskú pozíciu zaútočí Austrálčan Cadel Evans, zatiaľ štvrtý so stratou 1:34 min.

Ak by sa Sastremu podarilo udržať si žltý dres až do cieľa na Champs Elyseés, dovŕšil by španielsky hetrik na najpopulárnejších cyklistických pretekoch sveta. V roku 2006 sa z celkového triumfu tešil Oscar Pereiro a vlani Alberto Contador.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sastre bude mať v rodnom Leganes ulicu