Šarapovovú označila za chladnú a arogantnú. Svoj názor nemením, vraví Cibulková

Dominika Cibulková (vľavo) a Maria Šarapovová nemajú najideálnejší vzťah.
Dominika Cibulková (vľavo) a Maria Šarapovová nemajú najideálnejší vzťah. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. okt 2016 o 16:39

Ruskej tenistke znížili trest za dopingový nález. Slovenka to nechcela komentovať.

PEKING. Slovenská tenistka Dominika Cibulková si stojí za svojimi názormi vyjavenými po prepuknutí dopingovej kauzy Marie Šarapovovej.

Prihlásila sa k nim aj po utorňajšom oznámení skrátenia Ruskinho dištancu z 24 na 15 mesiacov na základe odvolania u Športového arbitrážneho súdu (CAS) vo švajčiarskom Lausanne.

"Nezostáva iné, než to rešpektovať. Rozhodnutie padlo, niet k tomu čo dodať," povedala Cibulková na tlačovej besede po svojej utorňajšej prehre 2:6, 7:5, 2:6 v 1. kole dvojhry v Pekingu s Francúzkou Alizé Cornetovou, prepis priniesol web ASAP Sports.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka sa k záležitosti predsa krátko vrátila, keď ju pomkli: "Viem, čo som vtedy povedala, a názor nemením. Nechcem však už o tom hovoriť."

Aktuálna osmička svetového rebríčka Cibulková v apríli pre denník Šport skonštatovala: "Poviem len toľko, že Šarapovovej mi vôbec nie je ľúto a na okruhu mi nechýba. Ona je absolútne nesympatický človek. Arogantná, namyslená a chladná osoba. Keď vedľa nej sedím v šatni, ani sa len nepozdraví."

Šarapovová by sa mohla do súťažného diania vrátiť v Stuttgarte v druhej polovici apríla 2017, prípadne na takisto antukovom podujatí WTA International J&T Banka Prague Open od 1. mája v Prahe.

"Štart hráčky takého kalibru by bol veľmi zaujímavý. Vstupujeme do rokovaní s jej manažmentom," povedala pre český Sport riaditeľka českého podujatia Petra Černošková.

Prvýkrát od zníženia dopingového trestu sa predstaví už budúci týždeň, avšak len na charitatívnom podujatí v New Yorku, ktorého hostiteľmi budú Billie Jean Kingová a Elton John.

"Naozaj sa neviem dočkať návratu na kurt v tomto skvelom záujme. Teším sa na výborný tenis," vyhlásila podľa agentúry AP Šarapovová na margo akcie, ktorej peňažný výťažok poputuje nadácii Eltona Johna na boj proti AIDS.

Okrem Šarapovovej budú hrať John McEnroe, Andy Roddick, Martina Navrátilová, Mark Philippoussis a Liezel Huberová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šarapovovú označila za chladnú a arogantnú. Svoj názor nemením, vraví Cibulková