Sapara s podvrtnutým členkom odohral viac ako 60 minút

SITA|4. máj 2009 o 14:44

Slovenského futbalistu pôsobiaceho v Rosenborgu Trondheim Marka Saparu v tejto sezóne prenasledujú nešťastné zranenia.

TRONDHEIM. Dvadsaťšesťročný ofenzívny stredopoliar mal dlhší čas problémy s kolenom, tentoraz ho neposlúcha členok. Reprezentant SR si v rozcvičke pred nedeľňajším stretnutím 7. kola najvyššej nórskej súťaže proti Fredrikstadu (1:0) podvrtol členok, no napriek tomu odohral viac ako 60 minút. Po hodine hry ho napokon kouč Erik Hamrén z trávnika stiahol.

"Ide o pravý členok, s ktorým som mal už v minulosti dlhšie problémy. Mám v ňom trochu ponaťahované šľachy, aj teraz ma to dosť bolí. Nohu mám opuchnutú a zabandážovanú," povedal v pondelok popoludní pre agentúru SITA Marek Sapara. Bývalý hráč Košíc a Ružomberka si podľa vlastných slov v pondelok zatrénoval len na stacionárnom bicykli a absolvoval nejaké posilňovacie cvičenia. "Podľa toho, ako sa budem cítiť v utorok, uvidíme, či budem môcť nastúpiť v stredajšom ligovom dueli proti Lynu. Ak budem hrať, tak určite len so zatejpovaným členkom," vysvetlila jedna z opôr slovenského národného tímu.

Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti sa natíska otázka, prečo Marek Sapara hral v dueli s Fredrikstadom, keď sa zranil ešte v rozcvičke. "Tréner za mnou hneď prišiel a povedal mi, že nechce nič riskovať, keďže nás čaká ešte množstvo dôležitých stretnutí. Chcel ma nechať na lavičke, odkiaľ by som v prípade potreby mohol zasiahnuť do hry. Ja som ale veľmi chcel hrať a cítil som, že to zvládnem. V prvom polčase bolo všetko v poriadku, cez prestávku som však vychladol, členok stuhol. Po zmene strán to už nebolo ono, začalo ma to bolieť a musel som ísť dole," uviedol slovenský záložník a dodal: "Ďalšou príčinou bolo aj to, že tréner všetkým hráčom reprezentujúcim svoje krajiny už dávnejšie sľúbil trojdňové voľno počas najbližšieho víkendu. Ostatní naši spoluhráči si odpočinú počas asociačných termínov, no my nie. Navyše, ani v lete nemáme žiadnu dovolenku. Takže ak aj v stredu v lige nastúpim, počas víkendu sa budem môcť dať dokopy."

Nachádzate sa tu:
Domov