Sapara neberie pád z LM do Pohára UEFA tragicky

SITA|14. feb 2008 o 12:55

TRONDHEIM 14. februára (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Sapara by nemal chýbať v základnej zostave nórskeho prvoligového klubu Rosenborg Trondheim vo štvrtkovom prvom stretnutí šestnásťfinále ...

TRONDHEIM 14. februára (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Sapara by nemal chýbať v základnej zostave nórskeho prvoligového klubu Rosenborg Trondheim vo štvrtkovom prvom stretnutí šestnásťfinále Pohára UEFA 2007/08 proti talianskemu tímu AC Fiorentina. Na domácom Lerkendal Stadium to bude pre "Troillungan" prvý zápas v aktuálnej sezóne európskeho pohára č. 2, na jeseň totiž Sapara a spol. účinkovali v Lige majstrov, kde v základnej skupine v konkurencii FC Chelsea, Schalke 04 Gelsenkirchen a FC Valencia obsadili konečnú 3. priečku. Dvadsaťpäťročný rodák z Košíc však nie je z poklesu Rosenborgu v európskej pohárovej hierarchii vôbec sklamaný. "Práve naopak, pre nás je lepšie účinkovať v Pohári UEFA, pretože tu máme väčšiu šancu dostať sa ďalej ako v Lige majstrov," cituje oficiálna internetová stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) Marka Saparu, ktorý od svojho príchodu do Trondheimu v lete 2006 z MFK Ružomberok (zmluvne sa zaviazal do konca kalendárneho roka 2010) prežíva vynikajúce obdobie. Už po dvoch mesiacoch od prvého duelu v drese "detí Trolov" sa bývalý hráč Krásnej nad Hornádom, MFK Košice a už spomenutého Ružomberka tešil zo zisku nórskeho majstrovského titulu, a to len pol roka po rovnakej ligovo-šampiónovej radosti na Liptove. "Dva tituly za niekoľko mesiacov, boli to jednoducho neuveriteľné časy," skonštatoval 13-násobný slovenský reprezentant, ktorý v najcennejšom drese zatiaľ zaznamenal dva presné zásahy.

Pre fantastickú kopaciu techniku a výborné priame kopy nórski fanúšikova často prirovnávajú Saparu k anglickému stredopoliarovi Davidovi Beckhamovi. "Ľudia v Trondheime ma žiadajú, aby som prijal nórske občianstvo - tak veľmi sa im páči môj spôsob hry. Pre každého futbalistu je radosť pôsobiť v Trondheime, samozrejme, ak si odmyslím počasie. To sa jednoducho nedá predpovedať a mne sa veľmi nepáči," vysvetlil sympatický záložník, ktorý však spolu so svojimi spoluhráčmi v roku 2007 nedokázal obhájiť nórsky titul a v konečnej tabuľke Tippeligaen 2007 (hrá sa systémom jar - jeseň) skončil Rosenborg až na 5. priečke. Už predsezónny kemp však podľa "Sapiho" naznačil, že 20-násobný domáci šampión to s útokom na tohtoročný trón myslí naozaj vážne. "Samozrejme, že chcem znovu získať titul. Rovnako rád by som však odvádzal kvalitné výkony aj za Slovensko, pretože minulý rok nám v reprezentácii príliš nevyšiel," dodal Sapara.


Nachádzate sa tu:
Domov