Šanghaj chce po Anelkovi aj Drogbu, "anglické platy" znižovať nebude

TASR|12. dec 2011 o 14:50

S jedlom rastie chuť. Vedenie čínskeho futbalového klubu Šanghaj Šen-chua chce po dohode s Nicolasom Anelkom získať do kádra aj ďalšieho hviezdneho útočníka z Chelsea FC Didiera Drogbu.

ŠANGHAI. Obom futbalistom garantujú v Číne minimálne rovnaké platové podmienky ako majú v anglickej Premiership, kde hrávajú hráči s najvyššími týždennými aj mesačnými zárobkami.

Avizovaný príchod Anelku s dvojročným angažmánom a záujem o služby Afričana Drogbu sú len ďalšími dôkazmi rastúcej ekonomickej sily čínskych klubov. Podľa riaditeľa šanghajského klubu Čou Ťüna nebude problém finančné splniť požiadavky oboch hráčov. "Ľudia sa obávajú toho, že Anelkov ročný príjem v Chelsea sa pohybuje okolo 5,8 milióna eur. Ale keď príde do Číny, tak celkom určite si túto čiastku nezníži," povedal Čou Ťün.

Produktívni kanonieri neuviazli na čínskom zozname náhodou, Šanghaj má napokon záujem aj o trénera a bývalého francúzskeho reprezentanta Jeana Tiganu. Ten by mohol prísť do klubu už v januári.

"Drogba je skvelý hráč, už pred dvoma týždňami sme boli v kontakte. Ak bude mať záujem prestúpiť, tak ho radi privítame. Potrebujeme do súťaže kvalitných hráčov, aby sa naši futbalisti mali od koho učiť."

"Potrebujeme aj kvalitných trénerov, preto padla voľba na Tiganu. Naposledy vravel, že ak príde do Šanghaja, tak už ako tréner klubu Šen-chua. Takže ak ho uvidíte v Šanghaji na letisku, tak už je našim trénerom," dodal Čou Ťün

Reprezentant Pobrežia Slonoviny Drogba v novembri odmietol ponuku Chelsea na ročné predĺženie zmluvy a vyhlásil, že po skončení sezóny odíde zo Stamford Bridge. Lenže poslednými výkonmi v ostrovnej súťaži aj Lige majstrov poriadne zamotal hlavu vedeniu klubu. Ohľadne Drogbu je preto zatiaľ viac otáznikov, ako odpovedí.

Informovala agentúra AP

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Šanghaj chce po Anelkovi aj Drogbu, "anglické platy" znižovať nebude