Recept na Procházku? Šampiónovi ho má prezradiť Čechov premožiteľ

Muhammed Lawal zdolal Čecha Procházku v roku 2015.
Muhammed Lawal zdolal Čecha Procházku v roku 2015. (Zdroj: MMA Junkie)
SvetMMA|26. dec 2021 o 19:20

Teixiera chce poznať kľúč k výhre.

BRATISLAVA. Zápas so šampiónom je na spadnutie. Český bojovník Jiří Procházka má podľa predpokladov v prvej polovici roka 2022 zápasiť o titul prestížnej organizácie UFC.

Konkrétny dátum zápas zatiaľ nebol potvrdený, no šampión poloťažkej divízie Glover Teixiera už aj tak zvažuje, akým spôsobom sa bude pripravovať na českého vyzývateľa.

Teixiera prezradil, že plánuje osloviť Procházkovho posledného premožiteľa, Američana Muhammeda "King Mo" Lawala. Lawal zvíťazil nad Procházkom v decembri 2015, keď ho knokautoval vo finále pyramídy Rizinu.

Osvedčený recept?

Odvtedy Procházka neokúsil chuť porážky. Dvanásť víťazstiev, z toho jedenásť pred limitom. Súčasťou tejto série bola aj úspešná odplata proti Lawalovi.

Šampión Teixiera napriek tomu verí, že mu Lawal poskytne kľúč, čo bude na Procházku platiť. Preto s ním bol v kontakte už v októbri, kedy sa uskutočnil turnaj UFC 267.

Teixiera síce bojoval s Poliakom Janom Blachowiczom, ale Procházka bol pripravený v pozícii náhradníka. Pre každý prípad tak premýšľal o taktike na potenciálneho súpera.

„Mo mi telefonoval, trochu sme sa zhovárali. Možno ho zavolám do môjho kempu. To je dobrá možnosť. Sme dobrí kamaráti a nielen to, Jiří je veľmi atypický striker.

Veľmi rýchle pohyby, dobrá technika, ale zároveň má viacero dier v obrane a myslím, že presne tak ho Mo dostal. Ide do toho dosť bláznivo, no necháva tam priestor, aby inkasoval presný úder,“ povedal Teixiera pre portál Sherdog.

Čaká sa na dátum

Procházka vletel do UFC ako uragán. Dve presvedčivé výhry stačili promotérom, aby mu dali veľkú príležitosť zabojovať o pás.

Na oficiálny oznam sa stále čaká, ale sám Procházka pre iDnes.cz potvrdil, že o zápase rokujú.

„Je to na rovnakom bode, vyjednávame dátum, čakáme, kým nám ho potvrdia. Stojí to teraz na UFC a rokovaniach s Gloverom. Verím, že to tiež chcú zverejniť s predstihom, že sa to podarí a na jar pôjdeme po víťazstvo,“ uviedol.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Recept na Procházku? Šampiónovi ho má prezradiť Čechov premožiteľ