Sagan vyhral 8. etapu Okolo Švajčiarska

Peter Sagan
Peter Sagan (Autor: SITA/AP)
TASR|18. jún 2011 o 17:32

Slovenský cyklista Peter Sagan zaznamenal v sobotu na pretekoch Okolo Švajčiarska svoje druhé etapové víťazstvo v tomto ročníku.

SCHAFFHAUSEN. Slovenský cyklista Peter Sagan zvíťazil v sobotňajšej 8. etape na pretekoch Okolo Švajčiarska. Dvadsaťjedenročný talent bol najrýchlejší spomedzi 30 jazdcov, ktorí sa odpojili od hlavného pelotónu približne 25 km pred cieľom.

V záverečnom špurte 167,3-km dlhej etapy si Sagan vynikajúcim finišom vybojoval svoj druhý triumf na týchto pretekoch, ktorých vyvrcholenie sa uskutoční v nedeľu na trati 32,1 km dlhej časovky v okolí mesta Schaffhouse. Saganov triumf zároveň znamenal aj to, že si žilinský rodák zaistil modré tričko v bodovacej súťaži.

Peter Sagan sa v etapovej koncovke presadil pred Austrálčanom Matthewom Harleym Gossom a Britom Benom Swiftom.

Cyklista tímu Liquigas má v ôsmich etapách na Okolo Švajčiarska vynikajúcu bilanciu 2 víťazstvá, 1 druhé miesto a 2 tretie priečky, pre straty v horských etapách však figuruje celkovo na 50. mieste. Lepší zo Slovákov je v celkovom hodnotení Peter Velits, ktorému patrí 40. pozícia.

Martin Velits, ktorého bolo vidieť v sobotu pri veľkej snahe pracovať pre tím HTC-Highroad, je zatiaľ na 87. priečke. "Bola to veľmi náročná koncovka. Na poslednom kilometri mi veľmi pomohol tímový kolega Daniel Oss. Som veľmi spokojný s druhým víťazstvom i tričkom za bodovaciu súťaž. Tento týždeň som dosiahol veľké úspechy," povedal po etape pre AFP Sagan.

Vo vedúcej skupine figuroval aj Talian Damiano Cunego, ktorý si udržal žlté tričko vedúceho pretekára. Pred záverečnou časovkou má v celkovom poradí pred Stevenom Kruijswijkom z Holandska náskok 1:36 min. Tretí je obhajca celkového prvenstva Fränk Schleck.

8. etapa (Tübach - Schaffhausen, 167,3km):

1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale 3:52:00 h, 2. Matthew Harley Goss (Aus.) HTC-Highroad, 3. Ben Swift (V. Brit.) Sky, 4. Koldo Fernandez (Šp.) Euskaltel-Euskadi, 5. Thor Hushovd (Nór.) Garmin-Cervelo, 6. Jose Joaquin Rojas Gil (Šp.) Movistar všetci čas ako víťaz, ... 71. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +1:43 min, 77. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +1:56

Poradie po 8. etape:

1. Damiano Cunego (Tal.) Lampre - ISD 31:01:49 h, 2. Steven Kruijswijk (Hol.) Rabobank +1:36 min, 3. Fränk Schleck (Lux.) Leopard Trek +1:41, 4. Levi Leipheimer (USA) RadioShack +1:59, 5. Bauke Mollema (Hol.) Rabobank +2:11, 6. Jakob Fuglsang (Dán.) Leopard Trek +2:38, ... 40. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +37:15, 50. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +44:06, 87. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +1:08:05.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan vyhral 8. etapu Okolo Švajčiarska