Sagan vie, že 4. priečku v rebríčku bude náročné udržať

Peter Sagan
Peter Sagan (Autor: SITA/AP)
SITA|2. apr 2012 o 20:51

Cyklista Peter Sagan je v týchto dňoch vo veľmi dobrej forme a vo svetovom rebríčku WorldTour sa posunul už na 4. priečku.

BRATISLAVA. Pomohlo mu k tomu aj 5. miesto na nedeľňajších pretekoch Okolo Flámska, ktoré sú jedny z najslávnejších vo svete cyklistiky. Zo slovenských cyklistov ešte nikdy nebol v renkingu žiaden tak vysoko.

"Teraz bude problémom udržať túto priečku alebo skúsiť sa dostať ešte vyššie. Uvidíme, ako bude sezóna ďalej pokračovať."

"V doterajšom priebehu roka sa mi celkom darilo, ale dalo sa spraviť aj viac. Mal som na to, aby som vyhral nejaké vážnejšie preteky. Aj naposledy na Okolo Flámska sa mi pritrafila smola, predtým som mal technické problémy či sa preteky zle vyvíjali."

"Mám však ešte len 22 rokov a dosiahol som už pekné úspechy. O rok môžem aj na jarných klasikách skončiť lepšie, určite do toho pôjdem suverénnejšie, budem mať viac skúseností," povedal Peter Sagan.

Rodák zo Žiliny v službách tímu Liquigas-Cannondale má v Belgicku aj fanklub, ktorý ho podporoval aj na víkendových pretekoch. Fanúšikovia v Belgicku slovenského cyklistu prekvapili.

"Pri trati bolo množstvo ľudí. Bolo to ako na majstrovstvách sveta, nemal som si čas ani všimnúť, kde presne stáli. Po pretekoch však prišli za mnou do autobusu, fotili sa so mnou."

"Bolo to veľmi príjemné. Vznik fanklubu ma prekvapil, aj keď o podobných skupinách ľudí som počul. Teší ma, že si ma obľúbili," opisoval stretnutie s fanúšikmi Peter Sagan.

Cyklista tímu Liquigas-Cannondale strávi najbližšie dni doma na Slovensku. Ďalšie preteky ho čakajú 11. apríla znova v Belgicku, keď sa predstaví na Freccia del Brabante.

Sagan po príchode na Slovensko zažil netradičný tréning, keď spoločne s finalistkami Miss Universe 2012 absolvoval v Bratislave bicyklovanie na stacionárnych bicykloch.

"Bolo to veľmi príjemné. Ak by sa mi nedarilo, potom by som asi nebol ani tu. Bola to príjemná záťaž v tejto spoločnosti. Čakal som, že to bude trocha jednoduchšie. Dobre sme sa zabavili," doplnil Peter Sagan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan vie, že 4. priečku v rebríčku bude náročné udržať