Sagan skončil v 2. etape Tirreno-Adriatico štvrtý

Peter Sagan
Peter Sagan (Autor: SITA)
SITA|8. mar 2012 o 16:59

Víťazom štvrtkovej druhej etapy na cyklistických pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico sa stal úradujúci majster sveta Brit Mark Cavendish.

INDICATORE. Na druhej priečke v etape, ktorá merala 230 km a viedla zo San Vincenza do Areza, skončil Španiel Óscar Freire vo farbách tímu Kaťuša a tretiu pozíciu obsadil Američan Tyler Farrar. Na vynikajúcom štvrtom mieste skončil Slovák Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale.

O poradí vo štvrtkovej etape sa rozhodovalo v záverečnom špurte, ktorý najlepšie zvládol fenomenálny Cavendish. Brit nastúpil približne sto metrov pred cieľom a tradične nedal šancu svojim súperom.

Sagan útočil zo šiesteho miesta a len tesne mu ušla pozícia na stupni víťazov. Koncovku 2. etapy ovplyvnil hromadný pád 1,7 km pred cieľovou páskou, ktorý rozdelil pelotón na dve skupiny.

Na podujatí štartuje aj Peter Velits (Omega Pharma-Quick Step), jeho umiestnenie vo štvrtkovej etape zatiaľ nie je známe.

ico

Výsledky - 2. etapa (San Vincenzo - Arezo, 230 km):

1. Mark Cavendish (V. Brit.) Sky 6:32:32 , 2. Óscar Freire (Šp.) Kaťuša, 3. Tyler Farrar (USA) Garmin, 4. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale - všetci rovnaký čas ako víťaz

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan skončil v 2. etape Tirreno-Adriatico štvrtý