Sagan sa predstaví na Tour de France

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. jan 2012 o 08:59

V uplynulej sezóne patril Sagan k najväčším objavom vo svetovej cyklistike.

MILÁNO. Slovák Peter Sagan nebude v tomto roku chýbať v pelotóne najslávnejších cyklistických pretekov na svete Tour de France.

Stajňa Liquigas na štvrtkovej prezentácii v Miláne predstavila zloženie elitného dvojzáprahu do novej sezóny, ktorý povedú Ivan Basso a Vincenzo Nibali, pričom talentovaný slovenský pretekár by im mal sekundovať.

"Spoločne s členmi tímu sme prebrali všetky alternatívy a vychádza nám to tak, že Ivanovi bude viac sedieť Giro d'Italia a Vincenzovi zasa Tour. Také by malo byť rozdelenie taktiky," citoval slová manažéra Liquigasu Roberta Amadia francúzsky denník L'Equipe.

V uplynulej sezóne patril Sagan k najväčším objavom v profikolotoči, v novej sa chce ešte výraznejšie presadiť v jednodňových klasikách i v etapových pretekoch. Rok 2011 bol pre 22-ročného Slováka veľmi úspešný, veď triumfoval na pretekoch Okolo Sardínie i Okolo Poľska a na Vuelte si pripísal na konto tri etapové vavríny.

Saganovi sa osobitne venuje aj oficiálna webstránka talianskeho tímu. Podľa nej by mal po Bassom a Nibalim patriť Sagan k nositeľom výsledkov pre tím.

Jeho program v novej sezóne sa bude odvíjať od dvojice pretekov na Blízkom východe Okolo Kataru (5.-10. február) a Okolo Ománu (14.-19. februára), po nich sa zúčastní na dvoch jednodňových pretekoch v Taliansku Giro del Friuli (1. marec) a Strade Bianche (3. marec) a etapových Tirreno-Adriatico (7.-13. marec).

Následne sa Sagan prvýkrát predstaví na "jarnej klasike" Miláno-San Remo (17. marec) a presunie sa na tri preteky do Belgicka: Harelbeke (23. marec), Gent-Wevelgem (25. marec) a Okolo Flámska (1. apríl). Nasleduje Holandsko s Amstel Gold Race (15. apríl) a pred Tour de France (30. jún - 22. júl) bude Slovák ladiť formu na Okolo Kalifornie (13.-20. mája) a Okolo Švajčiarska (9.-17. júna).

"Veľkým letným cieľom Sagana bude Tour de France. Po tom, ako sa mu podarilo nazbierať tri etapové vavríny na Vuelte sa pokúsi presvedčiť aj na La Grande Boucle," píše sa v sprievodnej správe ku programu tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan sa predstaví na Tour de France