Sagan nebude štartovať na Tour, ale na Vuelte

Peter Sagan očaril cyklistických fanúšikov na pretekoch Okolo Švajčiarska.
Peter Sagan očaril cyklistických fanúšikov na pretekoch Okolo Švajčiarska. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. jún 2011 o 10:40

Talentovaný slovenský cyklista Peter Sagan sa nepredstaví na Tour de France, svojmu tímu pomôže na španielskej Vuelte.

LUGANO. Slovenský cyklista Peter Sagan si na premiéru na podujatiach Grand Tour musí ešte počkať minimálne do augusta, keď je na programe Vuelta a Espaňa. Po úspešnom vystúpení na pretekoch Okolo Švajčiarska sa definitívne rozhodlo, že Sagan na Tour de France od 2. júla nebude štartovať.

"Vedenie tímu mi oznámilo nasledovný program na leto: od 11. do 23. júla pôjdem na sústredenie do San Pellegrina, potom sa zúčastním na pretekoch Okolo Poľska a potom príde na rad premiéra na podujatí Grand Tour, pôjdem španielsku Vueltu v termíne od 20. augusta do 11. septembra," informoval na svojej internetovej stránke Peter Sagan.

Na Tour de France postaví Liquigas-Cannondale tím s cieľom, aby uspel Ivan Basso. Tomuto zámeru podriaďujú Taliani všetko. Basso je jasnou tímovou jednotkou.

"Je to skvelý človek a výnimočný cyklista. S Ivanom som strávil na sústredeniach väčšinu času, najmä na Sardínii, avšak preteky som s ním veľmi nejazdil. Vychádzam s ním dobre, určite mi poradil, najmä v začiatkoch, a vždy sa môžem na neho obrátiť. A nielen on, ale aj Nibali a ďalší skúsení jazdci. Som rád, že môžem byť v jednom tíme s takými velikánmi cyklistiky," uviedol Peter Sagan, ktorý sa tento týždeň predstaví aj na majstrovstvách ČR a SR v Olomouci.

Sagan má za sebou vydarené preteky Okolo Švajčiarska, na ktorých získal modrý dres pre najlepšieho šprintéra, vyhral dve etapy, raz bol druhý a raz tretí. Celkovo skončil v pretekoch World Tour na 50. mieste. "Prežívam skvelé obdobie, cítim sa fyzicky dobre. Zbieram najmä cenné skúsenosti. Úspechy vo Švajčiarsku pripisujem správne načasovanej forme, dobrej príprave a výbornému kolektívu, ktorý mi výdatne pomáha. Bez nich by som to nedokázal," doplnil pre svoju internetovú stránku Peter Sagan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan nebude štartovať na Tour, ale na Vuelte