Šafrankovi sa v Škótsku darí. Verí, že dostane pozvánku do reprezentácie

Pavol Šafranko (vpravo) mal aj po góle na tvári vážny výraz.
Pavol Šafranko (vpravo) mal aj po góle na tvári vážny výraz. (Autor: TASR)
SITA|14. feb 2019 o 12:06

Pravidelne hrávam a dávam góly, vraví.

DUNDEE. Slovenský futbalista Pavol Šafranko sa teší z úspešnej sezóny, ktorú aktuálne zažíva na hosťovaní v škótskom druholigovom klube Dundee United.

Kmeňový hráč dánskeho Aalborgu v súťaži nastrieľal už 9 ligových gólov a je aktuálne štvrtým najlepším kanonierom škótskej The Championship. Vďaka pôsobeniu v meste Dundee sa mu plní sen.

V Škótsku herne rastie

"Hrať na Britských ostrovoch je môj dlhodobý sen a teraz sa mi sčasti plní. Pôsobím v Škótsku, síce v druhej lige, ale aj tá má svoju kvalitu. Navyše pravidelne hrávam a dávam góly."

,,Pomáha to tímu k bodom a víťazstvám, a to ma teší dvojnásobne," skonštatoval 24-ročný rodák zo Stropkova pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Jeho United po 23 odohraných zápasoch figuruje na 3. mieste s 39 bodmi a šesťbodovým odstupom na vedúci Ross County. Cieľ klubu je jasný. "Dundee United je klub s obrovskou históriou a všetko iné ako postup do Premiership sa bude brať ako neúspech," doplnil Šafranko.

V Škótsku dostáva mladý útočník viac priestoru ako v kádri Aalborgu, čo mu pomáha herne rásť.

Brunegraf sa bol pozrieť na zápas

"Hrať pravidelne a celé zápasy je pre každého hráča to najdôležitejšie. Ukazuje sa to aj v mojom prípade. Gólovejšia sezóna už jednoducho musela prísť. To, že sa mi strelecky darí, pramení z dôvery od trénera a ďalších ľudí v klube. Následne ide hore aj sebavedomie," pokračoval Šafranko.

Svojimi výkonmi sa dostal aj do širšej nominácie kouča slovenskej futbalovej reprezentácie Pavla Hapala. S ligovým výberom bol v januári pred dvoma rokmi na sústredení v Spojených arabských emirátoch, kde nastúpil proti Ugande (1:3) a Švédsku (0:6).

Figuroval tiež v kádri reprezentácie SR do 21 rokov na ME 2017 tejto vekovej kategórie v Poľsku.

"Verím, že si výkonmi vypýtam aj miestenku do užšieho kádra A-tímu. V kontakte s trénermi som stále. Asistent trénera Oto Brunegraf sa bol dokonca pozrieť aj na jednom mojom zápase. Po ňom sme sa stretli a porozprávali sa," uzavrel Pavol Šafranko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Šafrankovi sa v Škótsku darí. Verí, že dostane pozvánku do reprezentácie