Finalistka Wimbledonu utrpela vážne zranenie, na kurty sa chce vrátiť

Sabine Lisická potvrdila úlohu favoritky.
Sabine Lisická potvrdila úlohu favoritky. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. nov 2020 o 16:34

Zranila sa na turnaji v rakúskom Linzi.

BERLÍN. Nemecká tenistka Sabine Lisická si opäť istý čas oddýchne od súťažného diania.

Dôvodom je operácia, ktorú podstúpila po tom, ako si v pondelkovom deblovom súboji na turnaji WTA v rakúskom Linzi roztrhla predný skrížený väz.

V roku 2020 to bol pre 31-ročnú Nemku iba druhý štart v hlavnej súťaži na okruhu, predtým na prelome augusta a septembra hrala na turnaji v Prahe.

"Už mám po operácii, tí najlepší lekári dali všetko do poriadku. Cesta späť na kurty bude poriadne dlhá a náročná, ale mám to šťastie, že okolo seba mám ten najlepší lekársky tím," napísala Lisická na instagrame.

Rodáčku z Troisdorfu počas jej tenisovej kariéry sprevádzajú zranenia.

Finalistka Wimbledonu z roku 2013 mala zdravotné problémy skoro každý rok, v auguste 2016 dokonca vypadla z elitnej stovky rebríčka WTA.

Vzápätí sa do nej síce vrátila, ale ďalšie zranenia a absencie spôsobili jej prepad až do tretej stovky rebríčka. Aktuálne figuruje až na 690. priečke hodnotenia, jej maximom je 12. pozícia z mája 2012.

Aktuálne je držiteľkou najrýchlejšieho servisu na podujatiach pod hlavičkou WTA. V roku 2014 poslala v americkom Stanforde loptičku na druhú stranu dvorca rýchlosťou 210,8 km/h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Finalistka Wimbledonu utrpela vážne zranenie, na kurty sa chce vrátiť