Rybárikovej hrozí operácia, zrejme príde aj o Rio

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. apr 2016 o 12:45

Slovenská tenistka vynechá tiež blížiaci sa zápas Pohára federácie proti Kanade, trápi ju zápästie.

BRATISLAVA. Slovenská tenisová trojka Magdaléna Rybáriková zo zdravotných dôvodov nebude hrať proti Kanaďankám v play off o II. svetovú skupinu Pohára federácie (16. - 17. apríla na antuke v NTC).

So zápästím nedominantnej ľavej ruky má problémy, ktoré možno povedú k operácii. Vzhľadom na blížiaci sa koniec olympijskej kvalifikácie (6. júna) sa Rybáriková pravdepodobne nedostane ani do Ria de Janeiro.

Ruka stále bolí

Potrebuje síce získať už iba približne 100 - 150 bodov, čo je zhruba hodnota jedného semifinále či dvoch štvrťfinále na podujatí najnižšej kategórie WTA International, asi však na to nebude mať možnosť.

"Budem rada, ak odohrám nejaký antukový turnaj. Určite sa nevrátim na dvorce v dohľadnom čase. Ruka ma stále veľmi bolí a nedejú sa žiadne pokroky. Pracujem na kondícii a môžem hrať forhendy či trénovať podania, ale zápasy sa nedajú absolvovať tak, že by som z bekhendu používala len slajz," povedala 27-ročná tenistka.

Hrozí operácia

Svoj stav už konzultovala s českými špecialistami a ešte sa nechá prehliadnuť belgickým odborníkom, ktorý v minulosti operoval Kim Clijstersovú.

"Dostala som homeopatickú injekciu, robím rehabilitačné cvičenia, skúšam všetky terapie. Je však možné, že riešením napokon bude len operácia," uznala Rybáriková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Rybárikovej hrozí operácia, zrejme príde aj o Rio