Rybárikovej bolo zle, predĺžila však svoju sériu triumfov

SITA|27. apr 2008 o 08:17

BRATISLAVA 27. apríla (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková na úvod víkendového bratislavského stretnutia SR - Uzbekistan o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie 2009 reprezentačných ...

BRATISLAVA 27. apríla (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková na úvod víkendového bratislavského stretnutia SR - Uzbekistan o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie 2009 reprezentačných družstiev žien nastolila tón v prospech favorizovaných hostiteliek zdolaním presne o sto renkingových miest vyššie postavenej Akgul Amanmuradovovej. "Je to cenný skalp pri predlžovaní mojej série víťazstiev už na jedenásť," pripomenula 19-ročná piešťanská rodáčka svoje nedávne triumfy na turnajoch ITF v ruskom Petrohrade-Vsevoložsku a gréckej Patre. Nečudo, že finalistku wimbledonskej dvojhry dievčat 2006 trápilo v ostatných týždňoch presilené rameno: "Ku koncu dnešného zápasu som ho trošku cítila, občas ma zabolelo, ale zájdem za fyzioterapeutom a budem v poriadku."

Členka NTC pociťovala v Sibamac aréne aj iný zdravotný problém. "Z nervozity mi bolo zle od žalúdka. V strede prvého setu som sa až prehnane koncentrovala na udržanie si podania. Sústredila som sa na trafenie prvého namiesto toho, aby som pokojne hrala výmeny." Rybáriková viedla 4:2, ale náskok stratila a už pred tajbrejkom musela odvracať dva setbaly: "Bola som v takom šoku či tranze, že si na to ani nepamätám. Ten kraťas pri druhom setbale možno vyznel odvážne, ale on skôr vyplynul z toho, že ja som už nevedela, čo mám vlastne robiť." Na akúsi vlastnú "kliatbu" tejto haly spočívajúcu vo dvoch skrečoch (pred dvanástimi mesiacmi takisto v PF proti Češke Barbore Záhlavovej-Strýcovej pre natiahnuté slabiny a vo štvrťfinále na ITF Ritro Slovak Open 2007 pre virózu proti Ukrajinke Oľge Savčukovej) či debakli 1:6, 2:6 od Švajčiarky Emmanuelle Gagliardiovej na "Ritre" 2006 po únavovej zlomenine priehlavku však Rybáriková nemyslela: "Naopak, fanúšikovia ma ťahali dopredu. Atmosféra bola neskutočná. Je úžasné hrať doma."

Momentálne 167. tenistka počítačového poradia ťažila zo slabšieho pohybu mohutnej Amanmuradovovej: "Sama patrím medzi vyššie hráčky, takže súperka sa na toto nemôže vyhovárať rovnako ako na antuku. Možno jej vyhovuje menej ako iné povrchy, ale mne tiež. Trošku som si jej parametre uvedomovala napríklad pri vysokých odskokoch druhého podania či liftovaných úderoch, čo mi robilo ťažkosti najmä z bekhendovej strany. Našťastie, často trénujem s chalanmi, ktorí sú porovnateľne vysokí a lepšie sa hýbu. Práve v pohybe bola slabina Akgul, čo je úplne normálne - zdala sa mi byť taká stuhnutá. Snažila som sa ju rozbehávať a veľa víťazných úderov som zahrala cez kraťasy - tadiaľ viedla cesta, to bol hlavný ťah. Zdolala som ju takticky. Súperka bola nepríjemná servisom a forhendom. Vôbec som nevedela, čo od nej očakávať. Párkrát som ju videla na tréningoch, tam však nehrala naplno."

Rybáriková by v nedeľu približne po 18.00 h mala nastúpiť na záverečnú štvrtú dvojhru duelu SR - Uzbekistan proti Irode Tuľaganovovej, preferovala by však - samozrejme - nezvratné vedenie svojho tímu (po sobotňajšom triumfe nad Tuľaganovovou ho môže privodiť Dominika Cibulková proti Amanmuradovovej): "Bolo by lepšie, keby už pokojne mohla absolvovať svoj debut v tejto súťaži Kika Kučová."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Rybárikovej bolo zle, predĺžila však svoju sériu triumfov