Rybáriková postúpila v Birminghame do 2. kola

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR)
SITA|6. jún 2011 o 15:09

Magdaléna Rybáriková zvíťazila v 1. kole dvojhry na turnaji v Birminghame nad domácou Emily Webleyovou-Smithovou 6:4, 6:3.

BIRMINGHAM. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako štrnásta zvíťazila v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji v Birminghame nad domácou držiteľkou voľnej karty Emily Webleyovou-Smithovou, 247. vo svetovom rebríčku, za 73 minút 6:4, 6:3.

V prvom sete dosiahla brejk v desiatom geme a napokon si v rámci tejto série pripísala dovedna 5 hier v rade. Za stavu 3:1 v druhej časti síce Rybáriková stratila servis bez zisku jediného fiftínu, ale koncovku zvládla. Okamžite totiž dosiahla rebrejk na 4:2, hladko ho potvrdila a v deviatom geme sa "odpodávala" na 30. Premenila druhý mečbal.

Dvadsaťdvaročná piešťanská rodáčka si v 2. kole zmeria sily s postupujúcou zo zápasu japonskej kvalifikantky Šuko Aojamovej s Američankou CoCo Vandeweghovou. Už teraz má istotu 15 bodov do renkingu WTA a šeku na 1350 dolárov.

Zverenkyňa Martina Hromeca Rybáriková, 69. v počítačovom poradí, získala v Birminghame titul v sezóne 2009 (vo finále prekonala Číňanku Na Li), vlani prehrala v osemfinále s kazašskou reprezentantkou Sesil Karatančevovou.

Dvojhra - 1. kolo WTA Aegon Classic v britskom Birminghame (International, dotácia 220 000 USD, tráva):

Magdaléna Rybáriková (SR-14) - Emily Webleyová-Smithová (V. Brit.) 6:4, 6:3 za 73 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková postúpila v Birminghame do 2. kola