Rybáriková odstúpila, Češky vedú už 4:0

SITA|22. apr 2007 o 15:40

BRATISLAVA 22. apríla (SITA) - Už štvrtý bod českého tímu vo víkendovom stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie reprezentačných družstiev v tenise žien získala Barbora Záhlavová-Strýcová.

V druhej nedeľňajšej dvojhre na antuke Sibamac arény NTC v Bratislave si bývalá juniorská svetová jednotka poradila s talentovanou Magdalénou Rybárikovou (335. vo WTA Tour) v prvom sete hladko 6:1 a v druhom sete jej Slovenka zápas za stavu 1:2 vzdala pre svalové zranenie nohy. Rybáriková, ktorá očividne nebola v tomto stretnutí vo svojej koži, sa zranila už na začiatku zápasu, ale podľa jej slov sa s tým ešte dalo hrať. V druhom sete pri jednej z dobiehaných lôpt na sieti sa však už nevyhla skreču a predčasnému koncu.


Slovensko - Česko 0:4 - po druhej nedeľňajšej dvojhre


Magdaléna Rybáriková - Barbora Záhlavová-Strýcová 1:6, 1:2 - skreč, Rybáriková odstúpila pre svalové zranenie nohy


V súboji dvoch hráčok, ktoré pôvodne nefigurovali v programe bratislavského duelu, bola jednoznačne lepšia 22-ročná Češka. Záhlavová-Strýcová (128. vo WTA Tour) podala štandardný výkon bez výkyvov, zatiaľ čo jej o štyri roky mladšia súperka sa herne trápila. Rybáriková získala jediný gem v prvom sete za stavu 0:2 pri svojom podaní, ale ani servis rovnako ako medzihra jej príliš nevychádzal. Ako povedala po stretnutí, jej herná nepohoda vyplývala z obnoveného svalového zranenia nohy, ktoré ju limitovalo už v predchádzajúcich týždňoch. Záhlavová-Strýcová vyhrala prvý set za 21 minút hladko 6:1. V druhom dejstve viedla Češka už 2:0, potom Slovenka rebrejkom znížila, ale to z jej strany bolo, žiaľ, všetko. Po víťaznom dobehu loptičky na sieti odkrívala z kurtu a už sa naň nevrátila. „Hneď pri prvej výmene v zápase ma seklo v nohe, ale to bolo ešte mierne. Pri tej poslednej dobiehanej loptičke to už bolo horšie. Mala som potom problémy vôbec chodiť. Nedalo sa s tým hrať. V tréningu som sa predtým cítila už dobre, išla som tri dni naplno a teraz sa mi to obnovilo. Pôvodne som nemala vôbec hrať, ale keďže Dominika napokon nenastúpila, išla som narýchlo ja, len tak bez rozcvičenia. Mala som len päť minút na prezlečenie. A to bol aj hlavný dôvod môjho zranenia. Som sklamaná,“ komentovala po stretnutí M. Rybáriková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková odstúpila, Češky vedú už 4:0