Rybáriková už vie, kto ju v Stuttgarte čaká. V druhom kole si môže zahrať s Halepovou

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. apr 2018 o 18:03

Slovenská tenistka má náročnú prekážku už v úvodnom kole.

STUTTGART. Ruska Daria Kasatkinová bude v pondelok nie pred 20:30 súperkou slovenskej tenistky Magdalény Rybárikovej v prvom kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA v nemeckom Stuttgarte.

Postupujúca bude v osemfinálovom druhom kole čeliť rumunskej jednotke svetového rebríčka Simone Halepovej.

Pre 29-ročnú Rybárikovú, momentálne osemnástu v singlovom renkingu, to bude premiérový vzájomný duel s 20-ročnou štrnástou ženou počítačového poradia Kasatkinovou, v marci finalistkou ešte prestížnejšieho podujatia na tvrdom povrchu vonku v americkom Indian Wels v Kalifornii.

Rybáriková sa na tomto turnaji predstaví druhý raz v kariére, a to po deviatich rokoch odmlky - v sezóne 2009 nestačila v prvom kole na Argentínčanku Giselu Dulkovú (3:6, 3:6).

Šlágrami prvého kola budú súboje CoCo Vandeweghová (USA) - Sloane Stephensová (USA-7), Julia Görgesová (Nem.) - Anastasija Sevastovová (Lot.), Maria Šarapovová (Rus.) - Caroline Garciová (Fr.-6), Karolína Plíšková (ČR-5) - Kiki Bertensová (Hol.), Petra Kvitová (ČR-8) - Angelique Kerberová (Nem.) či Madison Keysová (USA) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.).

Grandslamové šampiónky Kvitová a Kerberová sa v tomto dejisku zhodou okolností stretli v nedeľu v rámci semifinále Pohára federácie 2018 reprezentačných družstiev žien (dvakrát 6:2 pre Češku).

Laura Siegemundová

je obhajkyňou titulu na turnaji v Stuttgarte.

Domáca obhajkyňa trofeje a teraz rekonvalescentka Laura Siegemundová začne proti Češke Barbore Strýcovej.

Görgesová triumfovala na tejto akcii už pred siedmimi rokmi, Šarapovová dosiahla čistý hetrik v sezónach 2012 - 2014 a vlani sa práve v Stuttgarte vrátila do diania po 15 mesiacoch zákazu štartu za meldóniové porušenie antidopingových pravidel, Kerberová je šampiónkou z edícií 2015 a 2016.

Dvojkou turnaja je Španielka Garbine Muguruzová-Blancová, trojkou Ukrajinka Elina Svitolinová a štvorkou Lotyška Jelena Ostapenková, rovnako ako Halepová majú na 1. kolo voľný žreb.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková už vie, kto ju v Stuttgarte čaká. V druhom kole si môže zahrať s Halepovou