Ryan Miller je nádejou Američanov na ceste za zlatom

SITA|16. feb 2010 o 09:19

Gólman tímu zámorskej NHL Buffalo Sabres Ryan Miller v tejto sezóne profiligy vymazal nejedného vychýreného kanoniera.

VANCOUVER.

Rovnaká úloha ho teraz čaká vo farbách americkej reprezentácie na XXI. zimných olympijských hrách v kanadskom Vancouveri.

Šancu prezentovať svoje brankárske umenie bude mať už v utorok v súboji proti Švajčiarsku. Američania začnú napĺňať svoj cieľ získať prvú zlatú olympijskú medailu od roku 1980 už o 12.00 h miestneho času (21.00 h SEČ).

"Nemyslím si, že na moje výkony bude mať vplyv to, ako chytám v NHL. Po každom odchytanom zápase sa totiž akoby zresetujem a nemyslím na to, čo bolo. Síce môžem vstupovať do prvého zápasu na turnaji so sebadôverou, tá mi však nepomôže zastaviť puk. Musím sa koncentrovať na každučký zápas osobitne," prezradil v dejisku ZOH dvadsaťdeväťročný Ryan Miller, ktorý v aktuálnej sezóne odchytal v drese Buffala 52 stretnutí s piatimi čistými kontami a priemerom 2,16 inkasovaného gólu na zápas.

Pochvalne sa na Millerovu adresu vyjadril generálny manažér amerického výberu Brian Burke. "Ryan Miller je v tejto sezóne najlepším brankárom v NHL. Základom bude, aby mu pomáhali svojím výkonom hráči v poli," poznamenal Burke.

Tréner Američanov Ron Wilson sa rozhodol staviť na Millerovu formu a práve tento gólman je jeho kandidátom na úlohu ťahúňa celého tímu.

"Základom bude, aby brankár najlepšie zachytal vo štvrtom zápase," načrtol cestu za úspechom Wilson. Samotný Miller však vopred upozorňuje, rozhodne kolektív, nie jednotlivci. "Môj výkon nám môže len zvýšiť šancu na víťazstvo," poznamenal Miller.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Ryan Miller je nádejou Američanov na ceste za zlatom