Ryan Dzingel sa vracia, pomôže Arizone zdvihnúť sa z prachu?

Oh My Hockey|19. nov 2021 o 07:03

Do zostavy Arizony Coyotes sa po pobyte na listine zranených hráčov vracia forvard Ryan Dzingel. Zranenie hornej časti tela ho pripravilo o desiatku zápasov.

O skutočnosti informoval na Twitteri novinár José M. Romero.

Dvadsaťdeväťročný útočník v začiatku ročníka nevykazoval oslnivé výkony. V prvých šiestich dueloch prispel len dvomi asistenciami. Nevyzeral, že sa vráti k starej forme.

Kojoti živia nádej, že si americký rodák spomenie na časy v Ottawe, keď v dvoch po sebe idúcich sezónach strelil 23, resp. 26 gólov. V ročníku 2018/19, počas ktorého sa sťahoval z hlavného mesta Kanady do Columbusu, zaknihoval 56 (26+30) bodov.

V lete 2019 podpísal životnú zmluvu s platom 3 375 000 dolárov a jeho kariéra nabrala strmhlavý spád smerom nadol. Vlani odohral 40 stretnutí a pripísal si 13 (8+5) bodov.

Coyotes ho v lete podpísali ako voľného hráča. Ponúkli mu ročný kontrakt so zárobkom 1 100 000 dolárov. Pre útočníka môže ísť o poslednú šancu. Vedenie Arizony si od neho sľubovalo kľúčovú rolu v bodovaní z druhej vlny.

Prvých šesť zápasov nebolo práve sľubných, ale Dzingel sa pri momentálnej fazóne tímu nemusí báť o svoje miesto. Coyotes naďalej prehrávajú, so šiestimi bodmi v 17 dueloch sú na chvoste ligovej tabuľky. Debaty o tom, ktorý mančaft je aktuálne najhorší v súťaži, sú zbytočné.

Čím Dzingel v úvode ročníka prekvapil, sú trestné minúty. Nazbieral ich už 24, pričom jeho rekordom je 35 z ročníka 2017/18.

Coyotes nemajú čo stratiť. Pri snahe zlomiť nevábnu bilanciu im môže pomôcť čokoľvek, preto sa ich zrak upiera aj na Dzingela. Najproduktívnejším útočníkom tímu je aktuálne Lawson Crouse s ôsmimi bodmi. Ofenzíva Arizony je najhoršia v lige, strieľajú len 1,76 gólov na zápas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ryan Dzingel sa vracia, pomôže Arizone zdvihnúť sa z prachu?