Ruským kapitánom Kovaľčuk, proti Slovensku v bránke Košečkin

SITA|9. máj 2010 o 13:37

Kapitánom ruskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Nemecku, ktoré zborná začne v nedeľu večer súbojom so Slovenskom, bude útočník New Jersey Iľja Kovaľčuk.

KOLÍN.

Asistentské áčka budú mať na dresoch Sergej Fiodorov a Alexander Ovečkin. Na ostatných dvoch majstrovstvách sveta bol kapitánom Alexej Morozov z Kazane, ten je však v súčasnosti zranený a v Nemecku neštartuje.

"Kapitána v zbornej vyberajú tréneri. Ja som sa o tom dozvedel v sobotu, je to veľká zodpovednosť. Našim kapitánom je však jednoznačne Morozov. Alexej mi už dávnejšie dal odporúčanie. Aké? Zatiaľ to ostane našim tajomstvom," povedal pre Sovietskij Sport Kovaľčuk.

Rusi proti SR v bránke s Košečkinom

Ruská hokejová reprezentácia nastúpi na nedeľňajší zápas so Slovenskom na svetovom šampionáte v Kolíne v bránke s Vasilijom Košečkinom.

Dvadsaťsedemročný gólman Metallurgu Magnitogorsk bol v tíme zbornej už na predchádzajúcom šampionáte vo Švajčiarsku, kde bol ruskou trojkou. Proti Slovensku ho čaká premiérový duel na majstrovstvách sveta.

Ako informuje internetová stránka Ruskej hokejovej federácie, na striedačke bude pripravený do hry zasiahnuť Alexander Jeriomenko z Ufy, na tribúnu sa posadí Semion Varlamov z Washingtonu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ruským kapitánom Kovaľčuk, proti Slovensku v bránke Košečkin