Ruské hviezdy domov trofej neprinesú. Stanleyho pohár do krajiny nezavíta

Stanleyho pohár v košickej historickej radnici.
Stanleyho pohár v košickej historickej radnici. (Autor: Daniel Dedina)
TASR|16. jún 2022 o 09:20

Kučerov, Vasilevskij či Ničuškin trofej do rodnej vlasti neprinesú.

DENVER. Aj keď je isté, že tento rok získa Stanleyho pohár aspoň jeden ruský hokejista, trofej pre šampióna NHL v tomto roku do Ruska nezavíta.

Vedenie profiligy potvrdilo, že z dôvodu ruskej vojenskej invázie na Ukrajine neumožní ruským hráčom priniesť slávnu trofej domov.

Podľa tradície môže každý hráč víťazného tímu stráviť jeden deň s majstrovským pohárom a pochváliť sa s ním v rodnej krajine.

Dres Colorada Avalanche, ktoré zdolalo v prvom zápase finále play off Tampu Bay s Erikom Černákom 4:3 po predĺžení, si oblieka ruský krídelník Valerij Ničuškin, oporami Lightning sú brankár Andrej Vasilevskij, obranca Michail Sergačov a útočník Nikita Kučerov.

"V tomto lete nezamieri pohár do Ruska či Bieloruska. V budúcnosti možno umožníme takúto cestu, podobne, ako sme obnovili tripy s pohárom po pandémii, no tento rok sa tak určite nestane," potvrdil zástupca komisára NHL Bill Daly.

Podľa komisára Garyho Bettmana si však môžu kluby v najbližších draftoch naďalej vyberať ruských či bieloruských hráčov.

"Budú plne k dispozícii na výber, ako tomu býva každý rok," ubezpečil šéf profiligy podľa agentúry AFP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ruské hviezdy domov trofej neprinesú. Stanleyho pohár do krajiny nezavíta