Rusko vstúpilo do majstrovstiev sveta famózne, deklasovalo Francúzsko

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|4. máj 2018 o 00:00

Ruskí hokejisti potvrdili úlohu veľkého favorita.

MS v hokeji 2018, A-skupina (Kodaň):

Rusko - Francúzsko 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)

Góly: 8. Kaprizov (Dadonov, Zajcev), 9. Bučnevič (Grigorenko, Nesterov), 11. Dadonov (Kaprizov, Chafizullin), 38. Kaprizov (Dacjuk, Zajcev), 43. Barabanov (Kiselevič, Kablukov), 45. Šalunov (Dacjuk, Chafizullin), 58. Anisimov (Nesterov, Grigorenko).

Rozhodcovia: Hribik (ČR), Sjöqvist (Švéd.) - ŠEFČÍK (SR), Suominen (Fín.), vylúčení na 2 min.: 3:4, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 6453 divákov.

Rusko: Košečkin - Gavrikov, Kiselevič, Zajcev, Nesterov, Jakovlev, Trjamkin, Chafizullin - Mamin, Andronov, Šalunov - Dadonov, Dacjuk, Kaprizov - Bučnevič, Anisimov, Grigorenko - Barabanov, Kablukov, Michejev

Francúzsko: Hardy (41. Quemener) - Manavian, Chakiachvili, Gallet, Hecquefeuille, Janil, Raux, Thiry - Fleury, S. da Costa, Claireaux - Guttig, T. da Costa, Treille - Lamperier, Texier, Rech - Leclerc, Ritz, Perret - Douay

KODAŇ. Hokejisti Ruska ukázali svoju silu na majstrovstvách sveta hneď v úvodnom zápase kodanskej A-skupiny, keď v piatok podvečer rozstrieľali Francúzsko vysoko 7:0.

Ruská reprezentácia položila základ úspechu tromi gólmi v prvej tretine, ďalšie tri pridala v záverečnej. Duel mal aj slovenské zastúpenie v osobe čiarového rozhodcu Petra Šefčíka.

Rusko sa najbližšie predstaví v nedeľu 6. mája o 12.15 proti Rakúsku, Francúzov čaká o deň skôr Bielorusko (16.15).

Hlas po stretnutí:

Iľja Vorobjov, tréner Ruska: "Nepáčila sa mi naša hra v druhej tretine, tú si musíme rozobrať a ukázať chlapcom video. Je čo zlepšovať. Prvé minúty boli vyrovnané, potom sme už prebrali taktovku."

Pavel Dacjuk, kapitán Ruska: "Zápas nebol taký ľahký, ako sa zdalo. Francúzi výborne korčuľovali a ľad nebol taký dobrý, ako sme dúfali. Musíme si na to zvyknúť."

Dave Henderson, tréner Francúzska: "Keď sme ich naposledy zdolali, držali sme celý čas tesné skóre a Rusi začali byť frustrovaní. Dnes to bolo 0:3 po prvej tretine, takže to bolo oveľa ťažšie."

Online prenos: Rusko - Francúzsko (MS v hokeji 2018, A-skupina)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2017/2018
04.05.2018 o 16:15
Rusko
7:0
(3:0, 1:0, 3:0)
60' minúta
Ukončený
Francúzsko
Prehľad
Góly a asistencie: 8. Kaprizov (Dadonov, N. Zajcev), 9. Bučněvič (Grigorenko, Nestěrov), 11. Dadonov (Kaprizov, Chafizullin), 38. Kaprizov (Daciuk, N. Zajcev), 43. Barabanov (Kiselevič, Kablukov), 45. Šalunov (Daciuk, Chafizullin), 58. Anisimov. Rozhodca: Hribík (CZE), Sjöqvist (SWE) – Šefčík (SVK), Suominen (FIN).
Prenos
Skončilo sa úvodné stretnutie prvého dňa kodanskej A-skupiny majstrovstiev sveta medzi Ruskom a Francúzskom. Po jednoznačnom víťazstve v pomere 7:0 sa z troch bodov tešia Rusi.

Najlepší hráči zápasu:

v tíme Ruska:
Kilrill Kaprizov
v tíme Francúzska: Jordann Perret

O 20:15 je v Royal Arene naplánovaný zápas medzi Švédskom a Bieloruskom. Už teraz vás pozývam sledovať ho spolu s nami.
Koniec zápasu.
59:13
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Valentin Claireaux – 2 min., hákovanie).
58:41
Vylúčenie v tíme Rusko (Vladislav Gavrikov – 2 min., podrazenie).
58:30
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
57:13
57:13
goalRusko dalo gól!
Sedmička v sieti Francúzska je realitou. Aj keď je pre Francúzov tento výsledok poriadne krutý, jedno sa Rusom musí nechať – a to absolútny prehľad, s akým skórovali aj tentokrát. Do prázdnej siete zasúval ARTEMI ANISIMOV.
57:10
Zajcev strieľal nepresne, Francúzi následne puk vytlačili aspoň do stredného pásma. Nie však na dlhší čas, Rusko tak môže založiť ďalšiu útočnú akciu.
56:09
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Hugo Gallet – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
55:30
Chafizullin získal puk na svoju čepeľ, a tak sa ním od mantinelu presunul do streda poľa. Tam už ale Rusi nedokázali vymyslieť nič zaujímavé.
54:30
Rusi sa naďalej bavia hokejom. Mohli skórovať opäť, celú akciu ale trochu zbytočne prekombinovali. Červených reprezentantov to ale za súčasného stavu príliš mrzieť nemusí.
53:17
Hra sa teraz prelievala zo strany na stranu. Videli sme viacero zaujímavých momentov, avšak ani jeden z nich nedokázali celky pretaviť do gólu.
51:16
importantPrvá ruská formácia opť potvrdila, prečo je dnes najlepšou na ľade. Krásna krížna prihrávka teraz zaskočila defenzívu Francúzska. Chýbali milimetre a mohol z toho byť gól s poradovým číslom sedem.
50:30
Zblokovaná strela na zadný mantinel. Niet pochýb o tom, že si teraz Quemener poriadne vydýchol.
50:00
Hecquefeuille zahral na istotu a puk posunul dalej francúzskej defenzíve. Tá sa s ním ponáhľať nemohla, napokon, bola výborne napádaná Rusmi.
48:58
Chakiachvili strieľal, pričom ten puk ešte posielal na teč. Nechýbalo veľa a prekonaným mohol byť aj Košečkin.
47:48
Raux vyviezol puk do útočného pásma, kde sa snažili Francúzi zaznamenať aspoň čestný zásah. Neúspešne, ani toto zakončenie sa do siete nedostalo.
46:58
Treille naháňal puk v strednom pásme, kde naň ale napokon nedočiahol. Rusi si následne vypracovali útočnú akciu, na konci ktorej bola prihrávka k zadnému mantinelu.
46:05
Nasleduje komerčná prestávka.
46:04
Šalunov v ďalšej veľkej šanci, tentokrát bol úspešnejším mužom Ronan Quemener v bránke Francúzska. Tento gól by už ale nič neriešil, o víťazovi je dávno rozhodnuté.
44:50
44:50
goalRusko dalo gól!
Nádherný gól Rusov, ktorí nedali Quemenerovi absolútne žiadnu šancu na úspešný zákrok. Puk zapadol priamo do šibenice, o čo sa postaral MAXIM ŠALUNOV. Asistencie: Pavel Dacjuk, Dinar Chafizullin.
44:20
V úvode presilovej hry to skúšal Šalunov, jeho pokus len zadunel na betónoch Quemenera. Francúzsky gólman si pripísal dôležitý zákrok.
43:51
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Sacha Treille – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
42:36
42:36
goalRusko dalo gól!
Rusi navyšujú svoje vedenie, a tak sa zdá, že je už o víťazovi definitívne rozhodnuté. Puk si teraz do siete zrazil pravdepodobne jeden z Francúzov. Za autora gólu je každopádne označený ALEXANDER BARABANOV. Asistencie: Bohdan Kiselevič, Iľja Kablukov.
41:46
Z bezprostrednej blízkosti to teraz skúšali hneď dvaja Francúzi. Košečkin len roztiahol svoje ruky a puk nim nimi zastavil.
40:09
importantDo tretej tretiny už Florian Hardy nenastúpil. Jeho miesto v bránke zaujme Ronan Quemener. Francúzi sa takto pravdepdoobne snažia získať nový impulz.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine pridalo Rusko ešte jeden gól, po ktorom tak vedie už 4:0. Rusi potvrdzujú svoju dominanciu v dnešnom zápase, a tak nič nenasvedčuje faktu, že by malo prísť ešte k výraznejšej dramazitácii.

Pomer striel po 2. tretine: 20:8

Tretia tretina sa začne približne o 17:53.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
38:27
importantV záverečnej minúte druhej tretiny ešte ponúkol Kaprizov puk Dadonovovi, ktorý ho mohol poslať do odkrytej siete. Gumený predmet ale čepeľou netrafil.
38:27
Blíži sa záver druhej tretiny. Francúzi sú neustále zatláčaní do vlastného obranného pásma, kde čelili aj tentokrát nebezpečnej strele. Piaty gól z toho nebol.
37:59
37:59
goalRusko dalo gól!
Aké je to jednoduché. KIRILL KAPRIZOV teraz udelil francúzskej defenzíve lekciu moderného hokeja a gól si doslova vychutnal. Hardy je prekonaný po štvrtýkrát. Asistencie: Pavel Dacjuk, Nikita Zajcev.
37:26
Zajcev zakladal útočnú akciu Ruska, ktorá sa ale skončila veľmi rýchlo. A síce postavením mimo hru. Pomerne často sa teraz zápas prerušoval, hráči ani nepotrebovali striedať.
36:31
Rusi to teraz mysleli dobre, prevedenie ich prihrávky už ale bolo o poznanie horšie. Puk sa odrazil len od manitnela, a tak sa pískalo zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred Košečkinom.
35:56
Vo veľkej šanci sa teraz ocitol pravdepodobne Dadonov. Pred ním sa otvoril priestor na zakončenie, napriek tomu sa ale puk do siete nedostal.
34:55
Douay prepadol v útočnom pásme, keď nedokorčuľoval puk, ktorý si sám nahodil. Následne sa muselo Francúzsko brániť, nie však vážnejšej strele.
33:30
importantFrancúzi boli veľmi blízko prvého gólu. Od modrej čiary priletela zaujímavá strela bez prípravy, ktorú ešte Košečkin pravdepodobne pohladil lapačkou a zmenil tak jej smer.
33:18
Nasleduje komerčná pauza.
32:52
Rusko si dnes so svojím súperom robí doslova čo chce. Hokejisti písaní ako domáci sa dostávajú k strelám zo všetkých možných pozícií, čo sa zatiaľ prejavuje aj na výsledku.
32:05
Hra sa prelievala zo strany na stranu. Zakončovali Rusi, ktorí ale puk do siete nepretlačili.
31:15
Hardy už avizoval návrat Kiseleviča na ľadovú plochu. Francúzsku sa túto presikovú hru nepodarilo využiť, čo ho môže ešte poriadne mrzieť.
30:27
Francúzi sa zásluhou Guttiga presunuli pred Košečkina, kde ešte roztočili presilovkový kolotoč. Na jeho konci stál Stephane Da Costa, ktorý gól nestrelil.

Príspevok, ktorý zdieľa @onlajny,

29:10
Vylúčenie v tíme Rusko (Bohdan Kiselevič – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
28:25
Hra na malý moment stratila na svojom tempe, čo vyhovuje viac Rusom. Tí totiž mohli v pokoji prestriedať počas hry.
27:26
importantV Royal Arene to teraz len tak zhučalo. Hardy totiž nemal puk absolútne pod kontrolou a ten sa veľmi nepríjemne odrážal do jeho bránkoviska. Gôl z toho napokon nebol.
26:47
Chafizullin bol v obrannom pásme opäť aktívny, dostal sa k puku a založil útočnú akciu Rusov. Tí to skúšali z pravej strany, tento priestor mal ale gólman výborne vykrytý.
25:40
Nesterov vyslal krížnu prihrávku, ktorú nedokázali jeho spoluhráči absolútne prebrať. Našťastie pre Rusov sa zakázané uvoľnenie pískať nemuselo.
24:40
Opäť Rusi unikli po pravom krídle, na čo si dnes nedáva francúzska defenzíva pomerne často pozor. Našťastie pre hostí z toho bolo len zakončenie do pozorného Hardyho.
23:44
Chafizullin hral síce pri mantineli tvrdo, ale čisto. Tento hráč vybojoval puk pre Rusko a založil aj jeho útočnú akciu, ktorá sa skončila na pozornom Hardym.
22:36
Zaútočili aj Francúzi, ktorí prinútili Košečkina zakročiť. Ruský gólman nezaváhal a hru prerušil, vhadzovať sa tak bude po jeho ľavici.
21:56
Chafizullin skúšal strieľať, puk mu ale absolútne nedosadol na čepeľ, a tak to nebolo nič vážne. Pokračujeme za stavu 3:0.
21:10
Zakázané uvoľnenie Ruska. Prerušuje sa až príliš často.
20:34
Mamin preveril Hardyho pozornosť, ten štvrtý puk za svoj chrbát nepustil. Francúzi by si ale mali na podobné momenty dávať pozor, v opačnom prípade môže byť konečný výsledok poriadne nepríjemný.
20:09
Pomerne rýchlo po úvodnom vhadzovaní druhej tretiny sa prerušovalo. Stalo sa tak po odpískanom ofsajde ruských hokejistov.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Ruskom a Francúzskom. Červení reprezentanti počas nej potvrdili svoju absolútnu dominanciu, trikrát skórovali a dostali sa tak do pohodlného vedenia.

Strely na bránku po 1. tretine: 15:6

Druhá tretina sa začne približne o 17:05.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:10
Gallet nahadzoval puk na zadný mantinel, kde ho ešte Francúzi dokorčuľovali. Bolo z toho zakončenie, ktoré Košečkin zrazil svojimi betónmi späť do hry.
17:56
importantDatsjuk prihrával Kaprizovovi a mohol byť z toho štvrtý gól. Prišiel ale výborný zákrok Hardyho, ktorý znemožnil puku prepadnúť až do siete.
17:01
Barabanov to skúšal z veľkého uhla, týmto pukom gólmana ale prekvapiť nemohol. Každopádne, Rusi získali na svoje konto cenné sekundy.
16:14
Zakončoval Hecquefeuille, jeho puk sa ešte Francúzi snažili dotlačiť do siete. Ani tentokrát to ale hosťom nevyšlo. Rusko si tak stále drží trojgólové vedenie.
15:53
Chakiachvili bol v obrannej tretine vo veľkých problémov, napokon ich ale zvládol. Po jeho prihrávke sa Francúzi presunuli do útočného pásma a vybojovali si vhadzovanie pred Košečkinom.
15:28
Vylúčenie v tíme Rusko (Dacjuk – 2 min., hákovanie).
15:15
Bučnevič zvolil strelu spoza obrancu, avšak toto zakončenie Hardyho výraznejšie neprekvapilo. Francúzskx gólman tak úspešne zakročil a letiaci puk chytil.
14:15
Trochu zbrklo teraz rozohrávali Rusi, ktorí sa sami posielajú do vlastného obranného pásma. Píska sa totiž zakázané uvoľnenie v ich neprospech.
13:27
Strela od modrej, avšak len mimoriadne nepresná. Tadeto cesta za vyrovnaním pre Francúzov nepovedie.
12:44
Stephane Da Costa zastavil útočnú akciu Ruska, následne ale tú francúzku nezaložil. Hra sa teraz prelievala zo strany na stranu, a to bez nejakých výraznejších šancí.
12:14
Nasleduje komerčná prestávka.
11:42
K tlaku sa teraz nadýchlo aj Francúzsko, konkrétne Janil. Ten vystrelil od modrej čiary, jeho puk Košečkin s problémami vytesnil. Následne zakončoval aj Felury – neuspel.
10:22
10:22
goalRusko dalo gól!
Začína sa to podobať na slušný debakel. Rusi sa totiž tretia z tretieho gólu, ktorý padol po peknej kombinácii na jeden dotyk. Presadil sa JEVGENIJ DADONOV. Asistencie: Kirill Kaprizov, Dinar Chafizullin.
08:18
goalRusko dalo gól!
Rusi sa pomaly rozbiehajú. Presilovkový signál vyšiel Rusku výborne, navyše sa ten puk pred Hardym ešte nepríjemne poodrážal. PAVEL BUČNEVIČ už zakončoval do prázdnej brány. Asistencie: Michail Grigorenko, Nikita Nesterov.
08:18
07:47
Vylúčenie v tíme Francúzsko (Damien Raux – 2 min., podrazenie).
07:08
07:08
goalRusko dalo gól!
Royal Arenou sa po prvýkrát nesie Kalinka. Nádherná ruská akcia na jeden dotyk sa inak ako gólom ani skončiť nemohla. KIRILL KAPRIZOV dostal ideálnu prihrávku pred bránkovisko a prekonal Hardyho. Asistencie: Jevgenij Dadonov, Nikita Zajcev.
06:25
Šalunovova strela Hardyho neprekvapila. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Francúzska, to všetko ale až po reklamnej prestávke.
05:46
Treille korčuľoval po ľavom krídle smerom dopredu s úmyslom prebrať si prihrávku od spoluhráča, ruská defenzíva mu to ale znemožnila. Prerušovať sa teraz nebude.
04:55
Rusko pokračovalo vo svojom útočnom snažení aj zásluhou Kiseleviča. Ten získal puk z hokejky súpera a zakončil, za Hardyho chrbát ale ten puk prepadnúť nemohol.
03:30
importantObrovský tlak Ruska. Strela Anisimova sa do siete nezmestila, a tak ešte Dacjuk puk od mantinelu vrátil pred bránkovisko. Francúzsko s dávkou šťastia odolalo.
02:43
Od modrej to skúšal Bučnevič. Jeho rana prepadla na zadný mantinel, aj keď sa ju ešte snažili Rusi tečovať.
01:40
Na útočnej modrej si puk pýtal Hecquefeuille, na ktorého aj Francúzi chceli smerovať svoju prihrávku. Krížny puk letiaci okolo bránkoviska ale dokázalo Rusko upratať.
01:04
Treille sa popri mantineli ponáhľal do obranného pásma Ruska, avšak defenzíva odetá do červeného bola pozorná. Puk tak ostal stáť v strednom pásme.
00:25
Trochu sa ale teraz celok písaný ako domáci uponáhľal. Po ľavej strane sa chcel presunúť pred Hardyho, dopustil sa ale zakázaného uvoľnenia.
00:16
Úvodné buly bolo vhodené, zápas sa začal. K puku sa ako prví dostali Rusi, ktorí sú od začiatku hnaní vpred svojimi fanúšikmi.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.

Príspevok, ktorý zdieľa @onlajny,

importantTurnaj sa odštartoval videoprojekciou na ľadovej ploche. Ponúkla predstavenie Dánska ako usporiadareľskej krajiny, ako i všetkých šestnástich účastníkov. Na ľade je už maskot turnaja, ktorý zabáva divákov. Oslava hokeja sa môže začať!
Úvodné zostavy:

Rusko: Košečkin (Šestorkin) – Kiselevič, Gavrikov, Zajcev, Nesterov, Jakovlev, Chafizullin, Trjamnkin – Dadonov, Dacjuk, Kaprizov – Bučnevič, Anisimov, Grigorenko – Šalunov, Andronov, Mamin – Michejev, Kablukov, Barabanov

Francúzsko: Hardy (Quemener) – Manavian, Chakiachvili, Hecquefeuille, Gallet, Janil, Raux, Thiry – Fleury, S. Da Costa, Claireaux – T. Da Costa, Guttig, Treille – Rech, Texier, Lamperier – Perret, Ritz, Leclerc

Rozhodca: Hribík (CZE), Sjöqvist (SWE) – Šefčík (SVK), Suominen (FIN).

Príspevok, ktorý zdieľa @onlajny,

Vážení športoví priatelia, pozdravujem vás priamo z dánskej Kodane, z dejiska 82. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji mužov. V tomto prenose vám sprostredkujeme vôbec prvý zápas skupiny A, v ktorom si sily zmerajú Rusko a Francúzsko.


Rusko bude v zápase jednoznačným favoritom. Rusi už tradične pomýšľajú na najvyššie ciele, no ak chcú na kvalitne obsadenom turnaji uspieť, súperov ako Francúzsko musia bezpodmienečne zdolať. V neprospech ruskej reprezentácie však môže hovoriť fakt, že prehrala až päť zo šiestich prípravných stretnutí pred záverečným šampionátom. Niet ale pochýb o tom, že má Rusko kvalitný tím, ktorý môže byť nadpriemerným vo všetkých aspektoch.

Ruská reprezentácia je najúspešnejšou v histórii majstrostiev sveta. Celkovo 27-krát získala na záverečnom šampionáte zlato, čo je o jeden titul majstra sveta viac, ako má na svojom konte Kanada.

Rusko v príprave na MS:

Rusko – Švédsko 1:2

Rusko – Fínsko 1:2

Česko – Rusko 2:1

Fínsko – Rusko 3:2 sn

Švédsko – Rusko 3:1

Rusko – Česko 4:2

Nominácia Ruska na majstrovstvá sveta:


Brankári: Vasilij Košečkin (Metallurg Magnitogorsk, KHL), Iľja Sorokin (CSKA Moskva, KHL), Igor Šestorkin (SKA Petrohrad, KHL)

Obrancovia: Nikita Nesterov, Bogdan Kiselevič (obaja CSKA Moskva, KHL), Nikita Zajcev (Toronto Maple Leafs, NHL), Vladislav Gavrikov, Dinar Chafizullin, Jegor Jakovlev (všetci SKA Petrohrad, KHL), Alexej Bereglazov (Metallurg Magnitogorsk, KHL), Nikita Trjamkin (Avtomobilist Jekaterinburg, KHL)

Útočníci: Pavel Dacjuk, Nikita Gusev, Alexander Barabanov, Iľja Kablukov (všetci SKA Petrohrad, KHL), Kirill Kaprizov, Michail Grigorenko, Sergei Andronov, Maxim Šalunov (všetci CSKA Moskva, KHL), Jevgenij Dadonov, Maxim Mamin (obaja Florida Panthers, NHL), Arťom Anisimov (Chicago Blackhawks, NHL), Pavel Bučnevič (New York Rangers, NHL), Nikita Šošnikov (St. Louis Blues, NHL), Alexej Byvaľcev (Amur Chabarovsk, KHL), Iľja Michejev (Avangard Omsk, KHL)

Francúzsko cestovalo na majstrovstvá sveta so značne skromnejšími cieľmi. Tím pod vedením trénera Dave Hendersona by však v Kodani nepochybne rád dokázal, že v sebe má potenciál – a to aj napriek neúčasti Antoina Rousella z Dallasu či Pierre-Édouarda Bellemareho z Las Vegas. V jeho výbere je tak jediný muž z NHL – Sekerov spoluhráč z Edmontonu Yohann Auvitu.

Francúzi záverečnú aprílovú prípravu na majstrovstvá sveta rozhodne nepodcenili a odohrali až osem medzištátnych zápasov. Tri z nich vyhrali, v piatich prípadoch ťahali za kratší koniec.

Francúzsko v príprave na MS:


Francúzsko – Dánsko 4:2

Francúzsko – Dánsko 4:0
Francúzsko – Česko 2:5

Francúzsko – Česko 2:6

Nemecko – Francúzsko 7:1

Nemecko – Francúzsko 2:1 pp
Slovensko – Francúzsko 4:0

Slovensko – Francúzsko 2:3

Nominácia Francúzska na majstrovstvá sveta:


Brankári: Ronan Quemener (Bordeaux, Ligue Magnus), Florian Hardy (Angers, Ligue Magnus), Sebastian Ylönen (Lukko Rauma, Liiga)

Obrancovia: Yohann Auvitu (Edmonton Oilers, NHL), Antonin Manavian (Fehérvár, EBEL), Florian Chakiachvili (Rouen, Ligue Magnus), Nicolas Besch, Jonathan Janil (obaja Bordeaux, Ligue Magnus), Hugo Gallet (Turku, Liiga), Kevin Hecquefeuille (Pantern, Allsvenskan), Damien Raux (Gap, Ligue Magnus), Thomas Thiry (Zug, NLA)

Útočníci: Jordann Perret, Sacha Treille (obaja Pardubice, TELH), Stephane Da Costa, Floran Douay (obaja Ženeva, NLA), Teddy Da Costa (Krakov, Ekstraklasa), Damien Fleury, Anthony Rech (obaja Schwenninger, DEL), Valentin Claireaux (Lukko Rauma, Liiga.), Maurin Bouvet (Gap, Ligue Magnus), Alexandre Texier (KalPa Kuopio, Liiga.), Anthony Guttig, Loic Lamperier, Nicolas Ritz (všetci Rouen, Ligue Magnus), Guillaume Leclerc (Grenoble, Ligue Magnus)

Royal Arena (Kodaň)

Skupina A tohtoročných majstrovstiev sveta sa odohrá v jednom z najmodernejších hokejových stánkov v Európe – Royal Arene. Hrať sa tu budú aj dva štvrťfinálové zápasy a kompletný program od semifinále až po finále.
Royal Arena sa nachádza v mestskej štvrti Ørestad dánskej Kodane. Hoci sa začala stavať už v roku 2013, oficiálne bola otvorená vo februári minulého roku. Zaujímavosťou pritom je, že prvou športovou udalosťou, ktorá halu oficiálne otvorila, boli minuloročné plavecké majstrovstvá Európy v krátkom bazéne.

Štadión tiež ponúkol niekoľko hudobných predstavení. V Royal Arene už koncertovali Metallica, Bruno Mars, Lady Gaga, The Weekend, Depeche Mode, Aerosmith, Katy Perry či Sam Smith.

Hala ponúka typický severský štýl, na ktorý sme pri škandinávskych krajinách zvyknutí. Veľké sklenené profily dopĺňajú priečne drevené rebrá. Fasáda tak pôsobí mohutným, zároveň však veľmi príjemným dojmom.

Okrem tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji bude hostiť Royal Arena aj budúcoročný svetový šampionát v hádzanej mužov.

Kapacita haly sa mení s typom podujatia. Zatiaľ čo počas hokejových zápasov sa do jej útrob zmestí 12 500 divákov, na hádzanú môže prísť 13 000 ľudí. Kapacita pre koncerty je určená na 16 000 miest. Cena štadióna sa zastavila na hodnote 134 miliónov eur.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rusko vstúpilo do majstrovstiev sveta famózne, deklasovalo Francúzsko