Ruskému Mourinhovi ukončila kariéru susedova mačka. Teraz čelí Slovákom

Leonid Sluckij vystriedal na lavičke ruského národného tímu Fabia Capella.
Leonid Sluckij vystriedal na lavičke ruského národného tímu Fabia Capella. (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|13. jún 2016 o 17:54

Počas siedmich rokov na lavičke CSKA Moskva získal Leonid Sluckij sedem trofejí. Od minulého roka trénuje aj ruskú reprezentáciu.

BRATISLAVA. Minuloročný odchod Fabia Capella z pozície reprezentačného trénera priviedol ruskú futbalovú federáciu takmer k bankrotu.

Talian patril s vyše siedmimi miliónmi eur k najlepšie plateným reprezentačným trénerom na svete. Jeho predčasný odchod stál Rusov vyše trinásť miliónov.

Keď následne dostal tréner CSKA Moskva Leonid Sluckij ponuku prebrať reprezentáciu, dlho neváhal. Napriek rozhodnutiu ministra športu Vitalija Mutka, že nový kouč nebude dostávať žiadnu výplatu. Iba prémie sa dosiahnuté výsledky.

Sluckij vyhral všetky kvalifikačné zápasy a doviedol Rusov na EURO 2016.

Kamarátova mačka

Keď mal Sluckij devätnásť rokov, zachraňoval susedovu mačku na strome a spadol. Utrpel vážne zranenie kolena a kariéra profesionálneho futbalistu sa preňho skončila. Začal sa venovať trénovaniu.

„Na začiatku to bolo ťažké, no zvládol som to. Pre bývalého hráča je pravdepodobne jednoduchšie koučovať,“ hovoril Sluckij pre rbth.com.

Leonid Sluckij je úspešným trénerom.
Leonid Sluckij je úspešným trénerom. (Autor: TASR/AP)

V Rusku si ho veľmi rýchlo obľúbili. Aj preto, že prednosť dáva hlavne domácim futbalistom. Keďže počas hráčskej kariéry neokúsil profesionálny futbal,

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Ruskému Mourinhovi ukončila kariéru susedova mačka. Teraz čelí Slovákom