Rozmýšľam o konci kariéry, priznal bývalý reprezentant Čontofalský

Kamil Čontofalský je bývalým brankárom slovenského národného tímu.
Kamil Čontofalský je bývalým brankárom slovenského národného tímu. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. dec 2015 o 11:02

V minulosti vyhral v drese Zenitu Petrohrad Pohár UEFA i Európsky superpohár, chytal aj za národný tím. Teraz má Kamil Čontofalský tridsaťsedem rokov a uvažuje, že ukončí kariéru.

PETROHRAD. Niekdajší brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Kamil Čontofalský prezradil, že sa pomaly blíži chvíľa, keď definitívne uzavrie kariéru.

Tridsaťsedemročný Košičan nedávno ukončil pôsobenie v americkom klube Tampa Bay Rowdies, ktorý účinkuje v súťaži North American Soccer League (NASL).

"Do Tampy som prišiel z Miami (z klubu Fort Lauderdale Strikers, pozn.) vo februári tohto roka. Majiteľ Rowdies je bohatý človek pôsobiaci v oblasti stavebníctva. Dotiahol veľa hráčov z Latinskej Ameriky, Venezuely, Kolumbie, Brazílie či Argentíny. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám postúpiť do play-off," vravel Čontofalský v rozhovore pre ruský portál Šport deň za dňom.

"Nedávno som mal ponuku z Indianapolisu, ale zdá sa, že sa do USA už nevrátim. Možno budem hrať v Prahe. Je však pravdepodobné aj to, že pomaly budem premýšľať o odchode do dôchodku. Je potrebné hľadať si iné uplatnenie," dodal.

20071004_194938_as106_r6430_res.jpg

Čontofalský si v minulosti obliekal aj dres Zenitu Petrohrad. FOTO - SITA/AP.

Tridsaťštyrinásobný slovenský reprezentant (2002 - 2009) priznal, že sa plánuje pohybovať vo futbale aj po skončení profesionálnej kariéry. "Myslím si, že budem pracovať ako hráčsky agent, prípadne si nájdem iné uplatnenie vo futbalovej oblasti," prezradil.

"Hotel či reštauráciu si otvárať nebudem. Netuším, ako to funguje. Ak by som mal ďalej hrávať, tak iba na amatérskej úrovni. Už však nie v bránke, ale v útoku," pokračoval ďalej Čontofalský.

"Konečne rozhodnutie ohľadne mojej budúcnosti som zatiaľ neurobil. Mohlo by sa tak stať začiatkom budúceho roka."

Aj takýmto brankárom býval Kamil Čontofalský.

Čontofalský sa pristavil aj pri aktuálnej téme týchto dní - žrebe skupinovej fázy ME 2016. "Vyžrebovali nám veľmi ťažkú skupinu," myslí si brankár.

"Som rád, že sa stretneme s Rusmi. V posledných rokoch sa nám v zápasoch s nimi darilo. Zaujímavé bude sledovať aj duely s britskými tímami. Dúfajme, že sa podarí postúpiť nám aj Rusom," dodal.

V minulosti chytával za Bohemians Praha či Zenit Petrohrad. A odchytal oba duely s Ruskom v kvalifikácii o postup na MS 2006. Roky strávené v Zenite boli najúspešnejšie v jeho kariére. Vyhral ruskú najvyššiu súťaž a v roku 2008 dokonca získal triumf v Pohári UEFA aj Európskom superpohári.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Rozmýšľam o konci kariéry, priznal bývalý reprezentant Čontofalský