Hospová: Shiffrinovej výpadok je dobrý pre Svetový pohár, Vlhová bude v Jasnej pod tlakom

Petra Vlhová v Kranjskej Gore.
Petra Vlhová v Kranjskej Gore. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|8. jan 2024 o 14:00

Rozhovor s bývalou majsterkou sveta.

Bývalá rakúska lyžiarka NICOLE HOSPOVÁ už niekoľko rokov sprevádza ženské preteky Svetového pohára ako spolukomentátorka ORF.

Štyridsaťročná olympijská medailistka nechýbala ani na pretekoch v Kranjskej Gore. Pre Sportnet sa podelila o dojmy zo slalomových pretekov a vyzdvihla jazdu Petry Vlhovej. 

„Slalomové preteky budú opäť zaujímavé. Každé preteky a každé umiestnenie bude teraz veľmi dôležité,“ reagovala po víkende v slovinskom lyžiarskom stredisku. 

Petra Vlhová vyhrala tretie slalomové preteky v Kranjskej Gore. Čo hovoríte na jej výkon? 

Počas nedeľňajších pretekov lyžovala naozaj veľmi dobre. Podala konštantný výkon, najmä v prvom kole. Spravila tam však malú chybu v strednej časti, ale veľmi rýchlo zatlačila a napravila ju. Dostala sa na čelo. 

V druhom kole boli podmienky ťažšie. Všetky dievčatá bojovali. Američanka
A. J. Hurtová vyštartovala na trať skôr, keď mala lepšie podmienky a využila to. Postupne to bolo náročnejšie. 

Petra však odviedla veľmi dobrú prácu, zabojovala. Našla dobrú líniu, aj napriek tomu, že trať už nebola dobrá. Stratila veľa času, ale stačilo jej to na víťazstvo. Videli sme, že sa v cieli usmievala. 

Získala do hodnotenia dosť bodov. Navyše, Mikaela Shiffrinová vypadla a strata je menšia. Je to dobré pre Svetový pohár. 

V rozhovore sa dozviete:

  • Ako opísala výkon Vlhovej v slalome? 
  • Čo sa dialo so Shiffrinovou? 
  • Prečo sa teší do Jasnej? 
  • Čo bude pre Vlhovú doma najťažšie? 
  • Čím je Shiffrinová výnimočná? 

Rozdiel v hodnotení slalomu je teraz medzi nimi len päť bodov. 

Slalomové preteky budú opäť zaujímavé. Každé preteky a každé umiestnenie bude teraz veľmi dôležité. Náskok je naozaj veľmi tesný. 

Shiffrinovej preteky v Kranjskej Gore nevyšli. V obrovskom slalome skončila deviata a slalom vôbec nedokončila. Mohol za to zdravotný stav? 

Áno, nebola zdravá. Cítila sa zle a bola chorá. Keď som ju videla lyžovať v sobotu ráno, pripadali mi unavená. Večer nešla ani na žrebovanie čísel. Aj v slalomových pretekoch spravila chybu, ktorá nie je u nej zvykom. Nie je úplne fit. 

Američanka sa od úvodných brán trápila. Stihla sa s vami po pretekoch rozprávať? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Hospová: Shiffrinovej výpadok je dobrý pre Svetový pohár, Vlhová bude v Jasnej pod tlakom