Expert: Viem, čo je otras mozgu. Pospíšil to zvládol, páči sa mi jeho hra aj príbeh

Michal Hlinka v štúdiu ako hokejový expert.
Michal Hlinka v štúdiu ako hokejový expert. (Autor: JOJ Šport)
Nikola Baďová|14. máj 2024 o 14:15

V prvom zápase mu chýbal tímový duch.

Hokejovú kariéru ukončil v mladom veku pre zdravotné problémy. Bývalý útočník MICHAL HLINKA (30) sa rád posadí v štúdiu Joj Šport do kresla pre hokejového experta 

Sleduje aj hokejový šampionát v Ostrave a podelil sa o svoje názory. Potešil ho najmä výkon tretej formácie, ktorá si typologicky sadla. Vyzdvihol hru Martin Pospíšila, s ktorým zdieľa podobnú životnú situáciu. 

Slovensko má za sebou tri zápasy na MS. Môžu byť Slováci spokojní s piatimi bodmi? 

Myslím, že áno. Päť bodov je solídnych. Škoda prvého zápasu proti Nemecku, ale vieme, ako to vyzeralo. Veľmi dobre sme v tom zápase nepôsobili. Dôležitá výhra prišla proti Kazachstanu a v zápase proti USA ukázalo mužstvo veľký charakter. Je to dobrý štart do šampionátu a dúfam, že sa to skončí čo najlepšie. 

Spomenuli ste, že v úvodnom zápase turnaja proti Nemecku hráči nehrali najlepšie. V čom sa potom zlepšili? 

V prvom zápase mi chýbala tímovosť alebo dodržiavanie herného systému. Aj niektoré individuálne výkony mohli byť lepšie. V tomto nastala v ďalších dvoch stretnutiach pozitívna zmena, Slováci ich odohrali lepšie. 

V rozhovore sa dozviete:

  • Kto ho na šampionáte najviac prekvapil? 
  • Čo sa udialo v tretej tretine v zápase s USA? 
  • Mália sa mu dva body po trojgólovom vedení? 
  • Prečo sa prvá formácia nevie bodovo presadiť?
  • Ako vníma Slafkovského a jeho debaty s rozhodcami? 

Výhra proti Kazachstanu sa niekomu možno javila ako povinná jazda, ale súper vlani narobil zverencom Craiga Ramsayho problémy a dokonca ich zdolal po nájazdoch. 

Povinná jazda, to sa ľahko povie. Na majstrovstvách sveta sú možno dva alebo tri tímy, ktoré výkonnostne zaostávajú. Ale tie ostatné sú kvalitné. O tom sme sa presvedčili aj minulý rok, keď sme zápas s Kazachstanom prehrali. 

Slovenský tím vie hrať lepšie, keď je v pozícii favorita súper. Potvrdilo sa to aj v pondelok proti USA. 

Hovorili sa o slabších druhých tretinách aj proti Nemecku a Kazachstanu. Naopak, v zápase s USA Slováci nezvládli záverečné dejstvo. Čo sa stalo v tretej tretine. Upustili od svojej hry, alebo zabrali Američania?

Zacúvali sme trochu do obrany. Mal som pocit, že sme zrazu chytili rešpekt zo súpera. Na druhú stranu vieme, ako hrajú Američania. Pre nich končí zápas až so záverečným klaksónom. Je jedno, či prehrávajú 1:5 alebo 1:4. Vždy pôjdu do toho naplno do konca. 

Keď som sledoval tretiu tretinu, mal som zlé tušenie. Vravel som si, nech necúvame. Stalo sa a nehrali sme náš hokej, ktorý je založený na tom, aby sme napádali a nepúšťali súpera do jeho hry. Nepodarilo sa nám to. 

Američania dokázali vyrovnať, ale práve vtedy slovenskí hokejisti ukázali skvelý charakter a zápas vyhrali v predĺžení. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Expert: Viem, čo je otras mozgu. Pospíšil to zvládol, páči sa mi jeho hra aj príbeh