Zmena ho nepribrzdila. Splnil sa mi detský sen, teší sa najlepší kanonier

Marek Kuzma s majstrovskou trofejou.
Marek Kuzma s majstrovskou trofejou. (Autor: archív - MK)
Ivan Mriška|28. máj 2022 o 10:00

V nedávno skončenom ročníku druhej ligy strelil 22 gólov.

Na jeseň si obliekal dres Dubnice, za ktorú zaznamenal deväť gólov. Bol kapitánom a ťahúňom mužstva, no prijal ponuku Podbrezovej. A spravil dobre.

MAREK KUZMA (33) sa stal najlepším kanonierom a víťazom druhej ligy.

S 22 gólmi ste sa stali najlepším strelcom. Čo momentálne prežívate?

Radosť. Som živý dôkaz toho, že sny sa plnia. Vždy som si vravel, že sa mi to raz podarí. A prišlo to. I keď na sklonku kariéry.

Ziskom koruny sa mi splnil detský sen a veľmi si to užívam. Ďakujem za to spoluhráčom, trénerom, fanúšikom a vedeniu klubu z Podbrezovej.

Jesennú časť ste však strávili v Dubnici.

Na úspechu má zásluhu aj Dubnica. Dovolím si však tvrdiť, že keby som v zime neprestúpil, so všetkou úctou k hráčom Dubnice, nepodarí sa mi to.

V Podbrezovej sa stretol kvalitný káder. Skvelí hráči, tréneri a štáb. Maximálne mi vyhovuje ofenzívny štýl hry, ktorý preferuje tréner Roman Skuhravý.

Je príjemné sledovať, ako mu všetci dôverujú. A neboja sa hrať útočne. Pretože aj to rozhodlo o našom triumfe.

Čo ešte?

Skvelá partia v kabíne. Všetci sme si navzájom priali, preto sa nám darilo. Miestami som dostával prihrávky ako na podnose.

Marek Kuzma

Bol reprezentantom Slovenska do 21 rokov. Kariéru začínal v Trenčíne a hral aj za Banskú Bystricu, Slovan Bratislava, Dubnicu, Myjavu, Borčice, Zlaté Moravce a Sereď.

Aktuálne pôsobí v FK Železiarne Podbrezová, s ktorým postúpil do Fortuna ligy. V zahraničí hrával za české Slovácko a bulharský klub PFC Cherno More Varna.

Ako sa v zime zrodil váš prestup do Podbrezovej?

Už v lete som bol v kontakte s manažérom Miroslavom Poliačekom. Isté veci sme však nedotiahli, preto som zostal v Dubnici.

Keď sa mi v zime ozval znova, neváhal som. Svoju rolu zohrali majstrovské ambície a štýl hry, ktorý mi vyhovuje. Vedel som, že je to správny krok.

V Podbrezovej je všetko na profesionálnej úrovni, osobne mi volal aj tréner. Vážim si, že mal o mňa záujem. Nemal som nad čím váhať a urobil som veľmi dobre.

Nebolo pre vás náročné pripojiť sa k novému tímu v polovici sezóny a pokračovať v nastolenom streleckom trende?

Prvé tréningy boli zoznamovacie, trocha som sa hľadal. Na sto percent som však počúval trénera a robil som všetko, čo mi povedal. A prinieslo to ovocie. Rýchlo som sa dostal do herného štýlu a začalo sa mi dariť.

Marek Kuzma sa teší z gólu v drese Podbrezovej.
Marek Kuzma sa teší z gólu v drese Podbrezovej. (Autor: Archív M.K.)

Ktorý gól bol najdôležitejší?

Vážim si každý jeden. Ale asi ten v Komárne na 2:0. Čakali sme vyrovnaný a ťažký zápas, čo sa potvrdilo. Našťastie sme strelili rýchly gól, ktorý nás upokojil. Domáci potom hrozili, ale stretnutie sme dostali pod kontrolu.

Okrem koruny kráľa strelcov ste získali majstrovský titul. Ktorý úspech si vážite viac?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zmena ho nepribrzdila. Splnil sa mi detský sen, teší sa najlepší kanonier