Kapitána Slovenska teší, že je v tíme aj Jendrišek. Jeho skúsenosti sa nedajú nahradiť, vraví

Oslavy Jaroslava Repu po výhre na EMF Nations Games 2024 v Galante.
Oslavy Jaroslava Repu po výhre na EMF Nations Games 2024 v Galante. (Autor: Slovenský zväz malého futbalu)
Sportnet|31. máj 2024 o 17:40

Jaroslav Repa reprezentoval Slovensko na dvoch predchádzajúcich európskych šampionátoch.

ME v malom futbale 2024, resp. EMF EURO 2024 je už za dverami. Už sobotu odštartuje európsky šampionát úvodnými zápasmi. Kapitánom Slovenska na európskom šampionáte v Sarajeve bude JAROSLAV REPA.

Bude to preňho už tretie EURO, na ktorom si zahrá. Slovensko reprezentoval už v roku 2018 v Kyjeve a taktiež si zahral aj v roku 2022 na domácom šampionáte v Košiciach.

Slovensku určil žreb skupinu C, v ktorej budú jeho súpermi Česko, Španielsko a Chorvátsko. Repa povedal viac o šampionáte v rozhovore pre Slovenský zväz malého futbalu.

Pôjde pre vás už o tretie EMF EURO. Zahrali ste si na európskom šampionáte v roku 2018 a 2022. Čo to pre vás znamená, že si zahráte aj v Sarajeve? 

Veľmi si vážim túto príležitosť. Znamená to pre mňa veľa, tak ako každý zápas v reprezentačnom drese.

Verím, že zúročím svoje skúsenosti a pomôžem nášmu mužstvu. Nominácia ma určite potešila. Za tie roky sa tu vymenilo už mnoho trénerov. O to viac si vážim, že mám stále možnosť reprezentovať.

Jaroslav Repa na MS v malom futbale 2023.
Jaroslav Repa na MS v malom futbale 2023. (Autor: WMF World Cup 2023)

Aké sú vaše očakávania od šampionátu? 

Myslím si, že šampionát bude na veľmi vysokej úrovni a na turnaji už nebude slabé mužstvo. V zápasoch budú rozhodovať detaily.

Čo pre vás znamená viesť tím v pozícii kapitána? 

Znamená to pre mňa veľmi veľa. Cítim veľkú zodpovednosť voči celému tímu. Veľmi si vážim každý jeden reprezentačný štart, teraz je to ešte vzácnejšie z pozície kapitána.

V záverečnej nominácii sa objavil aj Erik Jendrišek. Ako vnímate, že máte v tíme takúto osobnosť? 

Erika vnímam veľmi pozitívne hlavne ako človeka. Je veľmi inteligentný a skromný. O tom, čo dokázal vo futbale, sa ani nemusíme rozprávať.

Určite to bude pre nás posila ako na ihrisku, tak aj v kabíne. Jeho skúsenosti sa nedajú nahradiť.

Jaroslav Repa.
Jaroslav Repa. (Autor: Slovenský zväz malého futbalu)

V príprave ste najskôr zaznamenali prehry s Českom a Maďarskom, no následne ste v záverečnej fáze prípravy vyhrali EMF Nations Games v Galante. Myslíte si, že ste dobre pripravení na EMF EURO? 

V prvých zápasoch išlo skôr o skúšanie nových hráčov, ale aj systému. Galanta už odzrkadľovala, akým smerom by sme sa chceli uberať.

Príprava nebola veľmi dlhá, ale verím, že sme sa pripravili dobre. Veľmi dôležité bude, aby sme boli správne nastavení v hlave.

V skupine vám robia spoločnosť Španielsko, Chorvátsko a Česko. Čo si myslíte o našich súperoch?

Myslím, že sme dostali z každého koša asi to najťažšie, čo sme mohli. Ale na to sa nebudeme pozerať.

My sa budeme sústrediť sami na seba. Ak chceme niečo dosiahnuť, nemôžeme sa pozerať na súperov.

Jaroslav Repa.
Jaroslav Repa. (Autor: Slovenský zväz malého futbalu)

Slovensko bolo žrebované z prvého výkonnostného koša, tým pádom by ste mali byť favoritom v každom zápase. Nespôsobuje to na tím tlak? 

Myslím si, že nie. Určite nikto nepôjde do zápasu s myšlienkou, či sme favorit, alebo nie. Ako som už povedal, ak chceme niečo dosiahnuť, musíme sa sústrediť na seba a nerozmýšľať nad nepodstatnými vecami.

Na posledných vrcholných podujatiach sa Slovensku nedarí prekročiť štvrťfinálové brány. Veríte, že by sa to tentokrát mohlo podariť? 

Verím, že ak sa nám tam podarí dostať, tak by sme to mohli už zlomiť. Nerád by som opäť zažil ten pocit sklamania a trpkosti.

Ale to je ešte ďaleko. Treba ísť skromne krok za krokom, od zápasu k zápasu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Kapitána Slovenska teší, že je v tíme aj Jendrišek. Jeho skúsenosti sa nedajú nahradiť, vraví