Je rozhodcom v UFC. Čím sa živí? Je raketový inžinier, pracoval pre NASA

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. (Zdroj: UFC.com, NASA.gov)
SvetMMA|13. feb 2022 o 21:13

Príbeh ako z filmu.

LAS VEGAS. Keď je reč o zmiešaných bojových umeniach, väčšine prídu na myseľ tvrdé údery, knokautové ukončenia alebo submisie.

Hoci by sa to na prvý pohľad nemuselo zdať, sú to práve bojové športy, ktoré dokážu spájať ľudí rozličných národností, povolaní a názorov.

Jedným z nevšedných príkladov je aj Američan Rob Alexander, ktorý ako bodový rozhodca federácie GAMMA USA rozhoduje o výsledkoch súbojov na najvyššej úrovni MMA.

Alexander sa mimo iného ako rozhodca zúčastnil aj na nedeľnom turnaji UFC 271.

Ale čím sa v skutočnosti živí?

„Alexander bol 25 rokov inžinierom v rôznych vesmírnych programoch. Väčšinu času pracoval pre NASA (Národný úrad pre letectvo a vesmír).

Jeho práca zahŕňala bezpečnostné inžinierstvo, špecializovaná práca zameraná na robotiku a manažovanie operácií. V súčasnosti sa Rob venuje vedúcej pozícii vývoja pre Bastion Technologies.

S rozhodovaním zápasov MMA začal v roku 2011, certifikát získal v kurze od Johna McCarthyho,“ píše sa na stránkach americkej federácie.

Čo sa týka bojových umení, Alexander drží čierny opasok v Aikide. Ďalej trénuje kickbox, judo, brazílske jiu-jitsu a thajský box.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Je rozhodcom v UFC. Čím sa živí? Je raketový inžinier, pracoval pre NASA