Rozhodol o tom žreb. Cibulková môže v osemfinále v Miami vyzvať víťazku z Indian Wells

Jelena Vesninová sa stala v nedeľu víťazkou turnaja v Indian Wells.
Jelena Vesninová sa stala v nedeľu víťazkou turnaja v Indian Wells. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. mar 2017 o 12:21

Do akcie sa vracia aj Kristína Kučová.

MIAMI. Slovenská tenistka Dominika Cibulková už je v druhom kole dvojhry na turnaji v americkom Miami na Floride. Ako štvorka podujatia aj svetového rebríčka má v prvom kole voľno.

V druhom kole sa stretne s úspešnou z duelu Japonky Misaki Doiovej s niektorou kvalifikantkou. Stanovil to nedeľňajší žreb.

Na tretie kolo sa črtá súboj Cibulkovej s Chorvátkou Anou Konjuhovou a na osemfinálové štvré kolo s Ruskou Jelenou Vesninovou, čerstvo šampiónkou z porovnateľne významného turnaja na opačnom pobreží USA v kalifornskom Indian Wells.

Zverenkyňa kapitána slovenskej fedcupovej reprezentácie Mateja Liptáka počas nasledujúcich dvoch týždňov teoreticky má v dosahu tretie miesto v hodnotení, sama je v dosahu troch hráčok.

Cibulková sa v Miami predstaví jubilejný desiaty raz. Debutovala v sezóne 2007, v roku 2014 bola v semifinále, nestačila v ňom na Číňanku Na Li (5:7, 6:2, 3:6). Minulý rok prehrala v druhom kole so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou (7:6 /3/, 3:6, 5:7).

Po zdravotných problémoch sa do akcie vracia Kristína Kučová, naposledy hrala v januári na Australian Open, kde prehrala v druhom kole s Lotyškou Anastasijou Sevastovovou.

Teraz ju čaká Japonka Naomi Osaková a v prípade úspechu Rumunka Simona Halepová nasadená ako tretia.

V dvojkolovej kvalifikácii je na programe v pondelňajšom 1. kole derby medzi Janou Čepelovou a Rebeccou Šramkovou.

Jednotkou podujatia je nemecká líderka renkingu Angelique Kerberová, dvojkou Češka Karolína Plíšková. Pre zranené koleno absentuje domáca Serena Williamsová, víťazka edícií 2002, 2003, 2004, 2007, 2008, 2013, 2014 a 2015.

Titul nebude obhajovať Bieloruska Viktoria Azarenková, ktorej sa krátko pred Vianocami narodilo dieťa. Jej nástupkyňa získa tisíc bodov do hodnotenia a prémiu 1 175 505 USD brutto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rozhodol o tom žreb. Cibulková môže v osemfinále v Miami vyzvať víťazku z Indian Wells