Rose Namajunas sa stále úplne nespamätala zo šoku, ktorý jej spôsobil McGregorov šialený útok na autobus spred UFC 223

Adrián Mečiar|6. sep 2018 o 02:00

Namajunas ani po piatich mesiacoch od odohratia incidentu takmer vôbec nevychádza z domu.

Kráľovná strawweight divízie Rose Namajunas sa stále úplne nespamätala zo šoku, ktorý utrpela pri aprílovom vyčíňaní Conora McGregora v Brooklyne. Ír vtedy spolu s kumpánmi napadol autobus s bojovníkmi turnaja UFC 223, v ktorom sedela aj Namajunas.

Tá síce na rozdiel od Michaela Chiesu a Raya Borga nebola fyzicky zranená, no tento šialený incident ňou poriadne otriasol po psychickej stránke. Namajunas len dva dni pred odvetným zápasom s Joannou Jedrzejczyk dokonca seriózne uvažovala o zrušení tohto duelu.

Namajunas sa napokon rozhodla do zápasu nastúpiť a svoju prvú titulovú obhajobu zvládla úspešne, keď si v ťažkom súboji na body poradila so svojou veľkou rivalkou z Poľska. Rose však hneď na pozápasovej tlačovej konferencii uviedla, že šok, ktorým si prešla v garáži Barclays Center, ju ovplyvnil aj v zápase, keď sa necítila vo svojej koži.

Trevor Wittman, hlavný kouč Namajunas, navyše tvrdí, že Rose ani po piatich mesiacoch od odohratia hektického zážitku stále takmer vôbec nevychádza z domu. „Chodí len do gymu a občas si ide zabehať, no iba vtedy, keď vonku nikto nie je,“ povedal Wittman v relácii Ariela Helwaniho.

Rose je veľmi citlivou osobou a to, čo sa udialo v apríli, ňou značne otriaslo. Namajunas sa momentálne okrem psychickej ujmy zotavuje aj zo zranenia krku, ktorú ju pred odvetou s Jedrzejczyk výrazne limitovalo pri tréningu.

Wittman povedal, že jeho zverenkyňa zatiaľ neplánuje konkrétny dátum svojho návratu do oktagonu. Meno svojej budúcej vyzývateľky by sa ale Namajunas mohla dozvedieť už tento víkend, keď na UFC 228 uvidíme súboj Jessicy Andrade a Karoliny Kowalkiewicz.

S Andrade ešte Rose nezápasila, no s Kowalkiewicz áno, a to v júli 2016. Súčasná šampiónka vtedy s Karolinou prehrala na body, a tak jej rozhodne má čo oplácať.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Rose Namajunas sa stále úplne nespamätala zo šoku, ktorý jej spôsobil McGregorov šialený útok na autobus spred UFC 223