Ronaldovi chýba už iba gól na Raúla. Viem, že ho prekonám, vraví

Cristiano Ronaldo po góle pred fanúšikmi Liverpoolu.
Cristiano Ronaldo po góle pred fanúšikmi Liverpoolu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. okt 2014 o 11:39

Futbalisti Realu Madrid ovládli zápas Ligy majstrov v Liverpoole, domácim dovolili len dve strely na bránku.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid pokračujú v Lige majstrov vo výborných výkonoch. V stredajšom šlágri B-skupiny zvíťazili na ihrisku FC Liverpool suverénne 3:0 a s plným počtom bodov sú po treťom kole jasným lídrom B-skupiny.

Dva góly zariadil francúzsky útočník Karim Benzema, no po stretnutí sa hovorilo najmä o Cristianovi Ronaldovi. Ten zaznamenal už 70. presný zásah v Lige majstrov a na vyrovnanie rekordu Raúla mu chýba už len jeden gól.

Vie, že rekord pokorí

Mohol ho streliť už v stredu, ale veľkú šancu mu zmaril brankár Liverpoolu Simon Mignolet. "Príliš sa o to nestarám, viem, že Raúla prekonám, či to bude dnes, alebo v ďalšom zápase. Ja a Messi (69 gólov, pozn.) sme veľmi blízko," komentoval Ronaldo, ktorý sa pri góle presadil cez Martina Škrtela.

Real má po troch zápasoch deväť bodov, skóre 10:2 a nakročené za obhajobou trofeje. "Vieme, že to bude veľmi ťažké, ale vieme aj, že to je v našich silách, ak budeme hrať tak ako dnes," uviedol portugalský krídelník.

"Je priskoro hovoriť o konci sezóny, ale pracujeme veľmi tvrdo, aby sme opäť zažili ten skvelý pocit úspechu,“ pridal sa kouč Realu Carlo Ancelotti. "V skvelej atmosfére sme odohrali veľký zápas proti tímu, ktorý nám reálne mohol spôsobiť vážne škody,“ doplnil.

skrtel_res.jpg

Ronaldo v súboji s Martinom Škrtelom (vpravo). FOTO: TASR/AP

Prvý gól na Anfield Road

Hoci pred prestupom do Madridu v roku 2009 hrával Ronaldo šesť rokov za Manchester United, na štadióne Anfield Road v Liverpoole ani raz neskóroval. Aj v tomto smere bol pre neho stredajší večer výnimočný.

"Môj prvý gól na Anfielde? Áno, je to pekný pocit, som na to hrdý. Ale ešte viac na to, že sme získali tri body po dobrej hre. Najmä za výkon v prvom polčase sme si to zaslúžili," reagoval Portugalčan.

Tréner Liverpoolu Brendan Rodgers vyzdvihol výkon súpera. "Real má obrovskú kvalitu. Rýchlosť, techniku, vidíte, prečo sú šampiónmi. Majú množstvo hráčov so skúsenosťami z veľkých zápasov a hrali výborne," uviedol.

Casillas má 143 zápasov

Liverpool len dvakrát vystrelil na bránku a kompletne zlyhal v koncovke. Po troch dueloch má na konte iba tri body.

Kým Ronaldo na strelecký rekord zatiaľ nedosiahol, jeho spoluhráč, brankár Iker Casillas, sa stal rekordérom v počte štartov v hlavnej fáze Ligy majstrov.

Tridsaťtriročný gólman Realu odchytal v Liverpoole už svoj 143. duel a na čele poradia sa vyrovnal krajanovi Xavimu Hernándezovi z FC Barcelona. Na ďalších priečkach sú Raúl González (Schalke a Real Madrid) so 142 zápasmi a Ryan Giggs (Manchester United) so 141 súbojmi v Lige majstrov.

Arsenal ratoval body v závere

Dramatický záver mal zápas Anderlechtu Brusel proti Arsenalu. Ešte v 88. minúte to vyzeralo na tri body pre domácich, ale Londýnčania predviedli parádny záver - gólmi Kierana Gibbsa a Lukasa Podolského v prvej minúte nadstaveného času otočili výsledok na 2:1.

"Odohrali sme veľmi dobrý zápas s výnimkou posledných troch minút. Som hrdý na výkon svojho tímu," komentoval tréner Anderlechtu Besnik Hasi.

arsenal_res.jpg

Lukas Podolski a Aaron Ramsey sa tešia z rozhodujúceho gólu. FOTO: SITA/AP

Víťazstvo 2:1 posunulo Arsenal na druhé miesto v D-skupine so šiestimi bodmi za Dortmundom. Postup do vyraďovacej fázy majú Londýnčania na dosah. "Základným cieľom je postup, potom sa môžeme baviť o tom, ako ďaleko sa môžeme dostať," poznamenal tréner Arséne Wenger, ktorý v stredu dovŕšil 65 rokov.

Na lavičke Arsenalu je od roku 1996 a v lete podpísal nový trojročný kontrakt. "Vzhľadom na to, ako dobre hral Anderlecht, tri body som ani neočakával. Dôležitý bol moment, keď domáci nepremenili šancu na 2:0. V závere rozhodli kvalita a skúsenosti našich striedajúcich hráčov," dodal Wenger.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ronaldovi chýba už iba gól na Raúla. Viem, že ho prekonám, vraví