Ronaldo úmyselne kopol do zadku súpera. Dostane trest dodatočne?

(Autor: Twitter)
Pavol Spál, TASR|17. jan 2016 o 23:16

Sumár nedeľňajších stretnutí španielskej futbalovej súťaže Primera División.

MADRID. V úvodnom nedeľňajšom zápase 20. kola španielskej futbalovej Primera Division remizovala Valencia s Rayom Vallecano 2:2.

Vyrovnávajúci gól domácich strelil v 88. minúte Paco Alcacer.

V 56. minúte za stavu 5:0 pre Real prišiel nepochopiteľný skrat Cristiana Ronalda, ktorý po súboji bez lopty kopol do zadku protihráča Nacha.

Portugalčan mal byť vylúčený, ale rozhodca Undiano Mallenco stojaci päť metrov vedľa krútil hlavou, že sa nič vážne nestalo a nepotrestal ho.

"Kop do Nacha bol inštinktívny, ale nie úmyselný," tvrdil Ronaldo pre španielske médiá. Portugalčan pritom v minulosti Mallenca kritizoval.

"Mallenco nie je vhodným typom rozhodcu pre tieto stretnutia, akoby sme hrali proti dvanástim. Je to stále rovnaké. Niekto nechce, aby sme vyhrali, a potreboval Barcelonu späť v hre o titul," hneval sa podľa španielskych médií v minulosti Ronaldo.

Ronaldo podobný zákrok nespravil prvýkrát a je možné, že ho dodatočne disciplinárna komisia potrestá.

Článok číslo 116 z disciplinárneho poriadku súťaže uvádza, že v prípade inzultovania, provokovania, iného podrývania súpera či vážnejšieho faulu, môže byť hráč potrestaný dištancom na 1-3 zápasy.

Futbalisti Realu Madrid sa opäť dotiahli na čelo tabuľky Primery División, keď nedali šancu predposlednému Gijonu a na domácej pôde ho zdolali 5:1.

Pod taktovkou kouča Zinedina Zidana dosiahli druhý presvedčivý triumf v rade, keď v uplynulom kole deklasovali Deportivo La Coruňa 5:0.

Real vybavil nedeľňajší duel za 41 minút prvého polčasu. Päťgólový gólostroj naštartoval v 7. minúte Gareth Bale, ktorý však pre opätovné problémy s lýtkovým svalom duel nedohral.

V ďalšom priebehu dvakrát trafili do čierneho aj ďalšie útočné opory Madridčanov Cristiano Ronaldo s Karimom Benzemom a stanovili polčasové skóre na 5:0.

Po zmene strán nedohral pre zranenie ani Benzema a hoci sa Real snažil o zveľadenie náskoku, gól padol už len na opačnej strane. V 62. minúte korigoval na konečných 1:5 Ismael Lopez Blanco.

Post lídra bude aj po 20. kole patriť Atléticu Madrid. Na pôde Las Palmas potvrdilo úlohu favorita a po góloch Filipeho Luisa a dvoch presných zásahoch Antoinea Griezmanna zvíťazilo 3:0.

Na čele tabuľky má dvojbodový náskok pred majstrovskou Barcelonou.

Tá slávila najvyššie víťazstvo v sezóne, keď deklasovala Athletic Bilbao 6:0 a vrátila sa na druhé miesto. Athleticu sa stalo osudným vylúčenie Iraizoza už v štvrtej minúte, po ktorom sa museli hostia prakticky celý zápas brániť s desiatimi hráčmi.

Už v 7. minúte načal súpera Lionel Messi z jedenástky, do prestávky skóroval aj Neymar, po nej následne Ivan Rakitič a hetrikom sa v druhom polčase blysol uruguajský kanonier Luis Suarez.

"Barca" má na tretí Real dvojbodový náskok, oproti konkurentom má k dobru ešte jeden zápas.

LA LIGA - 20. kolo:

Valencia CF - Rayo Vallecano 2:2 (0:1)

Góly: 55. Negredo, 88. Alcacer - 15. Jozabed, 69. Llorente. 35.024 divákov

Real Madrid - Sporting Gijon 5:1 (5:0)

Góly: 7. Bale, 9. a 18. Ronaldo, 12. a 41. Benzema, 70.365 divákov


Las Palmas - Atlético Madrid 0:3 (0:1)

Góly: 17. Filipe Luis, 68. a 89. Griezmann

Getafe - Espanyol Barcelona 3:1 (2:1)

Góly: 29. Pedro León, 37. Sarabia, 90.+ Moi Gómez - 26. H. Pérez

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Ronaldo úmyselne kopol do zadku súpera. Dostane trest dodatočne?