Ronaldo si pýta viac času na ihrisku

SITA|10. mar 2009 o 10:50

Brazílčan Ronaldo dostal s prvým gólom po rok trvajúcich peripetiách so zranením novú chuť do práce a uchádza sa o viac času stráveného na ihrisku v drese Corinthians.

SAO PAULO. Jeho fotografia z osláv nedeľňajšieho presného zásahu do siete Palmeiras z pozície striedajúceho hráča sa objavila na športových stránkach všetkých brazílskych denníkoch. "Ronaldovo znovuzrodenie," hlási Estado de S. Paulo a športový Lance ohľadom postavy trojnásobného najlepšieho futbalistu planéty podľa FIFA upozorňuje: "Nikdy ho neodpisujte!"

Ronaldo na ihrisku strávil v nedeľňajšom stretnutí šampionátu štátu Sao Paulo 31 minút, bol to jeho druhý ostrý pobyt na trávniku od vážneho zranenia z februára minulého roka - ešte v službách AC Miláno. "Tento gól mi vlial nové sebavedomie. Uvedomujem si, že je to iba začiatok, stále potrebuje zapracovať na fyzickej kondícii," povedal 32-ročný kanonier. Podľa klubových lekárov je pripravený v stredu proti Sao Caetanu absolvovať najmenej jeden polčas. "Keď si porovnáte jeho výkony proti Itumbiare a Palmeiras, zistíte, že sa očividne zlepšuje. V tom druhom suverénne dribloval a strieľal na bránku, čo je najdôležitejší parameter. Je schopný hrať 45 - 60 minút," poznamenal lekár Bruno Mazziotti na internetovej stránke denníka GloboEsporte a dodal, že najlepší strelec v histórii svetových šampionátov potrebuje zhodiť 2 - 3 kg nadváhy.

Ronaldo je napriek ročnej odmlke stále magnetom pre divákov, o čom svedčí aj záujem fanúšikov Corinthians o vstupenky na stredajší duel, prvý na domácom štadióne Pacaembu od jeho návratu.

Nachádzate sa tu:
Domov