Ronaldo exceloval, gestami provokoval a možno nafilmoval penaltu

Cristiano Ronaldo strieľa na bránu Atlética.
Cristiano Ronaldo strieľa na bránu Atlética. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|20. nov 2016 o 10:46

Vybrali sme tri zaujímavosti z troch veľkých šlágrov víkendu.

1. Ronaldova šou

Kvokol si priamo pred kameru, chytil sa za bradu a zamyslene sa díval. Vážnu pózu iba hral. Predvádzal sa. Cristiano Ronaldo tak oslavoval jeden zo svojich troch gólov, čím vyvolal obrovský piskot fanúšikov Atlética na štadióne Vicente Calderona. Od hviezdy Realu to brali ako provokáciu.

V najväčšom hite dvanásteho kola španielskej ligy zdolal Real v mestskom derby Atlético 3:0.

Aj ďalší gól oslavoval Ronaldo originálne či provokatívne. Mieril opäť pred kameru, chytil sa za bok a mierne vyplazoval jazyk.

Pri prvom góle Ronaldo strieľal z priameho kopu a jeho strelu, ktorá oklamala brankára Atlética Jana Oblaka - ešte niekto tečoval.

Druhýkrát skóroval Ronaldo z penalty. Z veľmi spornej. Spomalené zábery skôr ukazujú, že Ronaldo svoj pád teatrálne nafilmoval. Rozhodca mu však naletel.

Tretí gól dal Portugalčan do prázdnej brány, keď mu perfektne asistoval Gareth Bale. Real vedie La Ligu o štyri body pred Barcelonou, ktorá doma iba remizovala s Malagou. Kataláncom však okrem Luisa Suáreza chýbal aj Lionel Messi. Najlepší hráč sveta mal krátko pred zápasom žalúdočné nevoľnosti a zvracal.

Ronaldo sa aj preto dotiahol v tabuľke strelcov na vedúcu dvojicu (Suárez, Messi). Všetci skórovali osemkrát.

„Nikdy som nepochyboval o tom, že Cristiano je najlepší. Dnes ukončil akékoľvek debaty," pochválil svoju najväčšiu hviezdu tréner Realu Zinedine Zidane.

2. Oslavoval troma kľukmi

Góly zvykne oslavovať originálne. Pierre-Emerick Aubameyang si trebárs v minulosti vytiahol zo štucní masku slávneho filmového hrdinu a burcoval v nej fanúšikov Borussie Dortmund, ktorí boli vo vytržení. V sobotňajšom šlágri jedenásteho kola bundesligy Dortmund zdolal Bayern Mníchov 1:0. Rozhodol opäť Aubameyang. Gól oslávil Gabončan troma kľukmi.

Najlepší futbalista Afriky je s dvanástimi gólmi na čele tabuľky strelcov spoločne s Modestom z Kolína nad Rýnom. Mohol pridať aj ďalšie góly, ale brankár Bayernu Manuel Neuer jeho dve čisté šance zneškodnil.

„Utrpeli sme v zápase dosť rán, ale to bolo jasné ešte pred začiatkom. Ak ste v ringu s Bayernom, nemôžete očakávať, že sa dostanete von bez monokla. Dôležité je ale zostať stáť," uviedol tréner víťazov Thomas Tuchel.

Vďaka prehre Bayernu má bundesliga senzačného ťahúňa. Lipsko je prvým lídrom súťaže z bývalej NDR od roku 1991, kedy tabuľku viedla Hansa Rostock.

Navyše ako prvý nováčik v histórii súťaže zostáva aj po jedenástom kole bez prehry. RB Lipsko bolo založené až v roku 2009. To sa gigant medzi výrobcami energetických nápojov Red Bull rozhodol, že chce razantne vstúpiť do nemeckého futbalu a prostredníctvom neho robiť reklamu svojej značke.

3. Mourinho má najväčšiu smolu

Ak v Anglicku existuje špecialista na zápasy proti Arsènovi Wengerovi, je to José Mourinho. Portugalský tréner si tiež v prvom zápase s tradičným rivalom z Arsenalu po príchode do Manchestru United udržal ligovú nezdolateľnosť. Z remízy 1:1 bol napriek tomu mrzutý, Arsenal vyrovnal v poslednej minúte.

„V tejto chvíli máme tím s najväčšou smolou v Premier League,“ tvrdil Mourinho. Jeho Manchester United z posledných šesť zápasov vyhral iba raz. „Sú to dva stratené body. Boli sme lepším mužstvom. Oni nemali šance. Nemohli hrať tak, ako sú normálne zvyknutí,“ vravel Mourinho.

Poukázal na vyťaženosť oboch brankárov. „Náš De Gea mal prázdniny, zatiaľ čo Peter Čech musel predviesť dva až tri veľmi dobré zákroky. Navyše sme mali hru pod kontrolou a inkasovali v závere, potom zápas vnímate ako prehru. "

Preto predniesol zvláštnu vetu, ktorá po zápasoch v anglickej lige z jeho úst doteraz nezaznela. „Tak som konečne prehral s Arsenalom," uzavrel ironicky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Ronaldo exceloval, gestami provokoval a možno nafilmoval penaltu