Ronaldo a Messi sú bezkonkurenčne vpredu, tvrdí Szilárd Németh

Cristiano Ronaldo je najlepším futbalistom sveta za rok 2016.
Cristiano Ronaldo je najlepším futbalistom sveta za rok 2016. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. dec 2016 o 12:45

Od roku 2008 získava Zlatú loptu buď Lionel Messi alebo Cristiano Ronaldo.

PARÍŽ. Od roku 2008 nezískal Zlatú loptu určenú pre najlepšieho futbalistu na svete nikto iný ako Lionel Messi a Cristiano Ronaldo.

Čerstvý triumf Ronalda nad Messim (celkové skóre 4:5) vyprovokoval bývalého slovenského reprezentanta Szilárda Németha k úvahe, kedy konečne nastane chvíľa, keď niekto ďalší v prestížnej bilančnej ankete preruší ich nadvládu.

"Ťažko hodnotiť, či je víťazstvo Cristiana Ronalda zaslúžené alebo nie. Každý rok premýšľam o tej istej otázke - kto by mohol vyhrať Zlatú loptu okrem Ronalda a Lionela Messiho. Títo dvaja sú bezkonkurenčne vpredu. Ale myslím si, že vzhľadom na svoje možnosti a limity mal skvelý rok aj Francúz Antoine Griezmann. Hral výborne za Atlético Madrid aj Francúzsko na majstrovstvách Európy, rovnako ako Ronaldo a Messi dal veľa gólov. V prospech Ronalda určite najviac zavážili medzinárodné úspechy. Triumf v Lige majstrov, titul európskeho šampióna, ešte môže vyhrať aj majstrovstvá sveta klubov," uviedol Németh pre agentúru SITA.

Na otázku, či si myslí, že večné porovnávanie medzi Ronaldom a Messim je aj reálne súbojom medzi nimi dvoma alebo len medzi ich často fanatickými fanúšikmi, autor dvadsiatich dvoch reprezentačných gólov a bývalý hráč FC Middlesbrough odvetil: "Určite existuje aj obrovská rivalita medzi nimi, teda Messim a Ronaldom, a to z oboch strán. Každý totiž chce byť najlepší, zdolávať svojho najvážnejšieho súpera a zbierať ocenenia a trofeje."

Szilárd Németh.
Szilárd Németh. (Autor: TASR)

Bývalý Ronaldov spoluhráč v Manchestri United Rio Ferdinand vyzdvihol u štvornásobného držiteľa Zlatej lopty hneď niekoľko vlastností, ktoré z neho urobili absolútneho profesionála. "Talent, odvaha, odolnosť a najmä neskutočná pracovná morálka a túžba byť najlepší," napísal Ferdinand na instagrame.

"Nič podobné som predtým nevidel u iného futbalistu. Ronaldo je dôkaz, že tvrdá práca môže zdolať aj najväčší talent. Gratulujem, priateľ môj."

Víťaz prestížnej ankety z roku 2005 - Brazílčan Ronaldinho - pridal: "Cristiano, je to viac ako zaslúžené! Veľké úspechy s klubom a národným tímom sú cestou aj k individuálnemu úspechu. Gratulujem!"

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ronaldo a Messi sú bezkonkurenčne vpredu, tvrdí Szilárd Németh