Ronaldinho napokon len s jednozápasovým dištancom

SITA|29. máj 2007 o 20:45

MADRID 29. mája (SITA, AFP) - Krídelník španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona Ronaldinho napokon dostal v utorok od disciplinárnej komisie Španielskej futbalovej federácie len jednozápasový ...

MADRID 29. mája (SITA, AFP) - Krídelník španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona Ronaldinho napokon dostal v utorok od disciplinárnej komisie Španielskej futbalovej federácie len jednozápasový dištanc za červenú kartu, ktorú dostal v sobotňajšom stretnutí 36. kola Primera Division proti Getafe (1:0). Práve brazílsky loptový virtuóz strelil už v 2. min jediný gól zápasu, no v 40. min musel ísť napokon predčasne pod sprchy po tom, ako ležiac na zemi kopol obrancu Getafe Davida Belenguera. Pôvodne mal Ronaldinho dostať za červenú kartu dvojzápasový trest, čo by znamenalo, že v tejto sezóne si už nezahrá. Disciplinárna komisia pod vedením jej predsedu Alfreda Floreza sa však uzniesla na tom, že zo strany hráča Getafe videla provokácie a Brazílčan napokon vyviazol len s jednozápasovým dištancom. Po uplynutí reprezentačnej prestávky si tak nezahrá v dueli 37. kola proti mestskému rivalovi Espanyolu, v poslednom 38. kole, ktoré je na programe v nedeľu 17. júna, však už bude svojmu trénerovi Frankovi Rijkaardovi k dispozícii.

Barcelona je dve kolá pred koncom súťaže na druhej priečke aktuálnej tabuľky, s rovnakým počtom bodov ako Real Madrid, v prospech "bieleho baletu" však hovoria lepšie vzájomné zápasy. Do boja o titul ešte môže zasiahnuť aj FC Sevilla, ktorá má na vedúce duo stratu dvoch bodov.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Ronaldinho napokon len s jednozápasovým dištancom