Ronaldinho dúfa, že sa zmestí do nominácie na MS

SITA|27. dec 2009 o 21:10

Špílmacher AC Miláno Ronaldinho dúfa, že sa zmestí do záverečnej nominácie trénera brazílskej reprezentácie Carlosa Dungu pre budúcoročné majstrovstvá sveta.

SAO PAULO. Špílmacher talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno Ronaldinho dúfa, že sa zmestí do záverečnej nominácie trénera brazílskej reprezentácie Carlosa Dungu pre budúcoročné majstrovstvá sveta.

Pre 29-ročného Ronalda de Assis Moreiru, ako znie plné občianske meno loptového virtuóza, by účasť na šampionáte v Juhoafrickej republike bola treťou takouto skúsenosťou po MS 2006 v Nemecku a MS 2002 v Kórejskej republike a Japonsku.

"Niekedy sa pokúšam vyhnúť odpovedi na túto otázku, pretože to pre niektorých môže vyzerať ako tlak na trénera z mojej strany, aby ma nominoval. Možnosť hrať na ďalšom svetovom šampionáte by však pre mňa bola splneným snom. Chcel by som obyvateľom Brazílie priniesť ďalšiu trofej majstrov sveta," nechal sa počuť rodák z Porto Alegre pre Globo TV.

Dunga nepovolal Ronaldinha do najcennejšieho dresu od kvalifikačných bojov zo začiatku roka 2009. Podľa slov 46-ročného kouča však jeden z najtalentovanejších hráčov svojej generácie má v prípade stabilne dobrých výkonov šancu zúčastniť sa na prvých MS na čiernom kontinente.

"Po roku som sa v Taliansku dobre adaptoval. Momentálne sa mi darí a som šťastný," povedal dvojnásobný najlepší futbalista sveta podľa FIFA (2004 a 2005), ktorého začiatkom decembra magazín World Soccer označil za najlepšieho hráča ostatného desaťročia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ronaldinho dúfa, že sa zmestí do nominácie na MS