Češka si splnila sen. Paríž spozná novú grandslamovú šampiónku

Barbora Krejčíková.
Barbora Krejčíková. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|9. jún 2021 o 13:55 (aktualizované 9. jún 2021 o 15:15)

Známe sú všetky semifinalistky.

PARÍŽ. Česká tenistka Barbora Krejčíková sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále dvojhry na niektorom z grandslamových turnajov.

Dvadsaťpäťročná nenasadená hráčka si v stredajšom štvrťfinále Roland Garros poradila po kvalitnom výkone s Američankou Cori Gauffovou 7:6 (6), 6:3.

Doterajším maximom Krejčíkovej na turnajoch veľkej štvorky bola účasť vo štvrtom kole vlaňajšieho Roland Garros. Inak špecialistka na štvorhru v singli nikdy neprešla ďalej ako do druhého kola.

"Ešte si poriadne neuvedomujem, čo sa stalo. Nikdy som nepočítala s tým, že by som sa mohla dostať takto ďaleko na nejakom grandslamovom turnaji. Splnil sa mi sen a už teraz sa teším na ďalší zápas.

Som taká natešená, že by som naň nastúpila kľudne aj dnes," povedala Krejčíková v prvom interview na kurte po triumfe nad 24. nasadenou Američankou.

Odvrátila päť setbalov 

Krejčíková, ktorá prišla do Paríža ovenčená premiérovým titulom z turnaja WTA v Štrasburgu, nezačala dobre. V prvom sete vinou série nevynútených chýb prehrávala 0:3 a neskôr aj 3:5.

Dvakrát dokázala z nepríjemnej situácie vyjsť bez ujmy a vyrovnať na 5:5. Celkovo čelila v úvodnom dejstve piatim setbalom a v tajbrejku triumfovala 8:6.

Druhý set sa už niesol jasne v jej réžii, vďaka dvom brejkom odskočila súperke na 5:0. Gauffová znížila na 3:5, ale Krejčíková si už víťazstvo nenechala ujsť.

Účasťou vo štvrťfinále Roland Garros dosiahla Gauffová vo veku 17 rokov životný úspech. Jej najlepší výsledok na grandslamoch bolo dosiaľ 4. kolo na vlaňajšom Australian Open a vo Wimbledone 2019.

Swiateková titul neobháji 

Semifinálovou súperkou českej tenistky bude prekvapujúco Grékyňa Maria Sakkariová, ktorá zdolala Igu Swiatekovú z Poľska po setoch 6:4, 6:4. 

Rodáčka z Varšavy tak neobháji svoj vlaňajší triumf na Roland Garros a už teraz je jasné, že v sobotu tenisoví fanúšikovia spoznajú novú grandslamovú víťazku. Druhé semifinále tvoria Tamara Zidanšeková a Anastasia Pavľučenkovová. 

Sakkariová stratila hneď svoje úvodné podanie, ale následne už jej súperka žiaden brejk nezískala. Grékyňa favoritku prevalcovala v počte víťazných úderov 26:17 a tiež spravila o jednu nevynútenú chybu menej. 

Až dosiaľ bola v rámci turnajov veľkej štvorky maximálne vo štvrtom kole a to dvakrát vlani - na Australian Open a US Open.

"Chcem sa poďakovať môjmu tímu, bez jeho podpory by som to nedokázala. Samozrejme, že nás ešte čaká dlhá cesta. Dnes sme však urobili veľký krok," povedala Sakkariová.

Roland Garros 2021

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Barbora Krejčíková (ČR) - Cori Gauffová (USA-24) 7:6 (6), 6:3

Maria Sakkariová (Gréc.-17) - Iga Swiateková (Poľ.-8) 6:4, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Češka si splnila sen. Paríž spozná novú grandslamovú šampiónku